בית ספר המריבה בקדימה: זה היום הרביעי בו יותר ממאה וחמישים תלמידים חרדים ביישוב קדימה נאלצים להיטלטל ממקום למקום, וזאת בשל צו סגירה שהוצא למוסד החינוכי "אחדות ישראל" בטענה כי המתחם בו למדו היינו מבנה מגורים שהוסב לטובתם.
אחרי פגישות אינטנסיביות שקיימו ההורים ורב היישוב עם כל הגורמים הרלוונטיים, ולא הניבו תוצאה, כמו גם ההפגנה אותה קיימו מול בניין המועצה, בחרו ההורים לבקש את התערבותו המיידית של מבקר המדינה.
במכתב שהגיע לידי "כיכר השבת", מספרים ההורים על שעובר עליהם: "בתאריך 30.12.13 התבשרנו כי גני הילדים ובית הספר "אחדות ישראל" אשר נמצא ביישוב קדימה שבשרון נסגרו בצו בית משפט ע"י צעדים שנקטו שכני המקום. ניסיונות עבר חוזרים ונשנים באשר למציאת חלופה מצד המועצה נתקלו בהצעות שאינן הולמות את דרך החינוך בה אנו מאמינים".
לטענת ההורים, ראש המועצה החדש מגלה אטימות כלפי בקשתם לאפשר לילדיהם - תושבי היישוב, ללמוד במוסד לימודים מסודר: "כעת משנכנס ראש מועצה חדש אנו נתקלים בבורות אודות תרבות חיינו, בסירוב ובטריקת דלתות".
פניית ההורים החרדים למבקר המדינה (צילום מסך)
"ביום בהיר אחד מצאו ילדינו את עצמם ללא מסגרת הולמת. אני כותבת בדאגה גדולה ובתמיהה על אחריות המועצה בעניין ילדנו. מאז יום א' נודדים בכל בוקר הילדים למקום אחר, חדש שאינו מוכר להם. אין לימודים, אין מסגרת ואין מקום קבוע. כל יום אנחנו מחפשים פתרון ליום המחרת והפניות למועצה מגיעות לאוזניים ערלות".
אחת האימהות העלתה על הכתב את זעקת ההורים: "כאימא לילדים וכאשת חינוך אני שואלת, כיצד יתכן כי במדינת ישראל בשנת 2014 קמים מדי יום כ- 150 ילדים, אזרחי מדינת ישראל, ולא יודעים לאן ילכו הבוקר".
במכתב, דורשת האם ממבקר המדינה את התערבותו המיידית בסוגיה: "אני דורשת שמועצת קדימה תכיר בילדיי כולם, וכן גם בילדים שלנו הציבור החרדי הקיים בקדימה, ותמציא לנו מקום מתאים למסגרת חינוכית ככל ילדי היישוב ללא הבדל ואפליה על רקע דת ואמונה. הפסקת הלימודים באמצע השנה ונדידה ממקום למקום לא עולה על הדעת, חמורה ועלולה ליצור נזקים רגשיים ונפשיים לילדינו".
מירב כהן-ונטורה, אם לשניים, מספרת בשיחה עם "כיכר השבת" על המצב העגום אליו נקלעו רק בגלל זהותם החרדית - לטענתה: "כולם בחוץ ואנחנו מחפשים כל יום פתרון אחר, פעם הם לומדים בכולל או בגן בעמק חפר ופעם אחרת הם לומדים במבנה מאולתר שמישהו הביא בהתנדבות. זה לא נקרא מסגרת לימודית. פשוט כל יום הילדים משוטטים ברחובות".
ביום ראשון הקרוב, ייצאו ההורים בשנית להפגין מול בניין המועצה: "קיבלנו אישור מהמשטרה לקיים הפגנה מסודרת. אני חושבת שראוי מאוד שהציבור בישראל ידע שיש מאה חמישים ילדים שאין להם מסגרת לימודית. המועצה טורקת דלתות בפנינו למרות שאנחנו תושבי המקום".
להורים הוצע להעביר את הילדים לגנים חילונים, אך אלו דחו זאת על הסף בטענה כי "ליהודים חרדים לא מתאים לשלוח ילד לגן המועצה בגלל שמדובר בגנים מעורבים, וכידוע העניין התורה אוסרת ללמוד בערבוביה".
במאבק הזה ההורים מוצאים את עצמם כחסרי אונים מול שאלות ילדיהם: "הילד בן ה-3 לא מבין את הסיטואציה, אבל הילד בן ה-5 וחצי שואל אותי, אימא לאן אני הולך מחר, מתי נחזור לגן שלנו? ישנם ילדים הסובלים בעקבות כך מאגרסיות, הם חוששים לעלות לאוטובוסים, זו שבירת שגרה, זה לא נורמלי שילד יטייל ברחובות כשכל יום ההנהלה והצוותים של בית הספר נאלצים לטלטל את חפצי המוסד. זה בלתי אפשרי".
"להשאיר עשרות ילדים ברחוב זה נשמע נורמלי? אם אני משאירה את הילד שלי בבית, והוא לא מגיע שבועיים לגן, משרד הרווחה יגיע אלי. אבל עכשיו שהילד נמצא בחוץ, זה בסדר?". תוהה האם החרדית.