יחידת להב 433 סיימה את חקירת הפרשה בחשד לביצוע עבירות מצד אב בית הדין הרבני בירושלים ומספר מקרובי משפחתו החשודים במעורבותם הפסולה בטיפול בתיקי גירושין.
בין היתר, עסקה חקירת המשטרה בחשד לפעילות מרמה וגניבה שיטתית מצד קרובת משפחתו עורכת דין לענייני משפחה בהקשר לאותם תיקים ולתיקים אחרים בהם טיפלה.
חקירת להב 433 החלה לאחר בקשת פרקליט המדינה, ובאישור היועץ המשפטי לממשלה, בעקבות תלונה שהוגשה לנציבות התלונות נגד שופטים ולהנהלת בתי הדין הרבניים.
מהתלונה שהגיעה למשטרה, עלה חשד להתנהלות פסולה של אב בית הדין ולביצוע עבירות הפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה, בכול הקשור לניהול חלק מתיקי הגירושין שדן בהם.
ממהלך החקירה עלה כי הדיין דן בתיקי גירושין, שבמהלך הרגיל לא היו אמורים להידון בפניו, תוך שהוא מנצל את סמכויותיו להשפיע על ההליך ועל הצדדים בתיק ולקבל החלטות שלא על פי כללי הדין ושיש בהן ניגוד עניינים, מתוך כוונה לקדם את ענייניהם של קרובי משפחתו ובעיקר של עורכת הדין לענייני משפחה, אשר ייצגה את אחד הצדדים בתיקים אלה.
במשטרה אומרים כי כנגד עורכת הדין התבסס חשד כי בנוסף לעבירות המרמה הנוגעות לטיפול בתיקי הגירושין, פעלה באופן שיטתי לשימוש בכספי נאמנות של לקוחותיה בחשבונות בהם שימשה נאמן.
במהלך החקירה, נחקרו מעורבים רבים, בוצעו חיפושים שונים ונתפסו מסמכים רלוונטיים. עוד נתפסו נכסים, רכוש וכספים בהיקף של מיליוני שקלים כדי שתישקל לגביהם הגשת בקשת חילוט.
בסופה של חקירה קיבל ראש אגף חקירות ומודיעין את עמדת ראש להב כי נתגבשה תשתית ראייתית לכאורה לכך שהאב בית הדין ביצע עבירות של הפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה וכי התגבשה תשתית ראייתית כנגד קרובי משפחתו בגין עבירות של גניבה בידי מורשה, זיוף בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, שיבוש מהלכי משפט ועוד.
תיק החקירה הועבר בימים אלו לעיון הפרקליטות מחוז ירושלים אשר ליוותה את מהלך חקירתו והוא צפוי לעבור בהמשך להכרעת היועץ המשפטי לממשלה.