

יו"ר ש"ס אריה דרעי הודיע בצהריים (חמישי) כי ש"ס החליטה לערער על החלטת בית המשפט המחוזי לקיים בחירות חוזרות בעיר בית שמש.
• להורדת פסק הדין המלא של בית המשפט - הקליקו כאן •
דרעי נפגש בצהריים עם ראש העיר ומועמד ש"ס, משה אבוטבול, כאשר במהלך השיחה הועלו על הקו עורך הדין יעקב וינרוט, שייצג את אבוטבול בבית המשפט, והיועצים המשפטיים של ש"ס.
בסיום ההתייעצות משהובן כי יש סיכוי לנצח בערעור לבית המשפט העליון, הורה דרעי לעורכי הדין להכין ערעור לבית משפט העליון ולנסות לשנות את ההחלטה של ביהמ"ש המחוזי.
לצוות עורכי הדין יש 14 יום להגיש ערעור לבג"ץ, במהלכם לא ייקבע עדיין מועד לעריכת הבחירות החוזרות.
מוקדם יותר הגיב דרעי להחלטת בית המשפט ואמר: "צר לי שבית המשפט הנכבד בחר ללכת אחרי קמפיין תקשורתי וביטל את ההכרעה הדמוקרטית של תושבי בית שמש. אני סמוך ובטוח כי מועמד ש"ס משה אבוטבול ינצח בשנית ובפער גדול יותר".
בית המשפט המחוזי בירושלים קבע בצהריים (חמישי) בצעד תקדימי כי הבחירות בעיר בית שמש מבוטלות והורה לקיים בחירות חוזרות בעיר לראשות העיר ולמועצת העיר.
בית המשפט קבע כי ייערכו בחירות חוזרות בעיר למרות שהזיופים שהתגלו בפועל אינם במימדים כאלו שהשפיעו על התוצאות, מאחר ופער הקולות בין אבוטבול לאלי כהן עמד על 956 קולות, בעוד מקרי הזיופים שהתגלו עומדים על עשרות בודדות.
בראש הרכב השופטים בבית המשפט המחוזי בדיון ישב השופט דוד חשין ולצדו השופטים משה סובל ויגאל מרזל.
בהחלטתם, כתבו השופטים כי "הבחירות נתפשות - ובמידה רבה של צדק - כיום החג של הדמוקרטיה. אלא שהתמונה שעלתה לפנינו מחומר הראיות הרב שהונח לפתחנו לא הייתה, למרבה הצער, תמונה חגיגית. הליקויים שעליהם עמדנו בהרחבה בפסק דיננו זה הם ליקויים חמורים".
"הליקויים יורדים לשורש הבחירות שהתקיימו בבית שמש", נכתב בהחלטה, "יש בהם משום פגיעה חמורה בטוהר הבחירות. הם מכרסמים באמון הציבור בתקינות הבחירות. הם עלולים אף לחתור תחת ההשלמה המתבקשת עם תוצאת הבחירות הדמוקרטית. שכן באין הליך תקין אין גם בחירה תקינה. בנסיבות המקרה שלפנינו ובשל מכלול הטעמים שפורטו בהרחבה לעיל, אין מנוס מביטול הבחירות והשבת העניין לבוחר - על מנת שיאמר את דברו".
בית המשפט קבע עוד כי התרחשה בעיר בית שמש תופעה רחבה של הצבעות רבות על ידי מתחזים באמצעות תעודות זהות של אחרים. "היקף התופעה אינו נופל מסדרי הגודל של הפערים שהשפיעו על תוצאות הבחירות לראשות העירייה (956 קולות) ולמועצת העירייה (1,398 קולות). תופעה זו היא ליקוי מהותי היורד לשורש הבחירות והיא התרחשה בהיקף משמעותי ביותר".
בית המשפט מגדיר את הזיופים כ"שיטה" ו"תעשייה" שתוכננה מראש בפעילות מאורגנת. בית המשפט מדגיש כי מדובר בפעילות שהיתה קשורה לפעילים פוליטיים שמטרתם הייתה להביא לבחירת משה אבוטבול ורשימת 'כח', אך קובע כי לא הוגשה ראיה למעורבות אבוטבול.
בין הראיות שמציג בית המשפט היו מסרונים שנשלחו סמוך לפשיטת המשטרה בהם נכתב: "הנגלה הסתיימה? צריך עוד חבר'ה", וזמן קצר לאחר מכן "תפסו אותנו. תביא חבר'ה למקום דחוף".
"ההתארגנות הוצאה אל הפועל באמצעות מנגנון מובנה, כוח אדם ואמצעים תפעוליים. קיומה היה בגדר סוד גלוי אצל התושבים שהיו קהל יעד למסירת תעודות הזהות", קבע בית המשפט.