

לצד הערפול סביב נושא החוק לגיוס חרדים, יירשם השבוע גיוס נוסף ומשמעותי של חרדים לצה"ל: יותר משמונים חרדים רווקים לצד נשואים יארזו את חפציהם, ייפרדו מקרוביהם ויגיעו אל הבקו"ם בבסיס תל-השומר, שם יחליפו את בגדיהם האזרחיים וילבשו את מדי צה"ל ובכך יהפכו לחיילים מן המניין, כך נודע ל'כיכר השבת'.
י', אחד מהמתגייסים, מספר בשיחה עם "כיכר השבת" כי מסע הדה-לגיטימציה נגד ציבור לומדי התורה, הביא אותו לחשוב תחילה לגנוז את הגיוס לצה"ל: "בגלל אותו עליהום שיש נגד החרדים חשבתי בכלל לגנוז את גיוסי לצה"ל, לא ייתכן שייתקפו אותנו - החרדים, ואני אלבש מדים".
"בסוף החלטתי שלמרות הכול עדיף שאתגייס במקום שאמשיך להסתובב ברחובות, ובכך אולי הסטיגמה נגדינו תשתנה" אמר הצעיר החרדי.
"אנחנו לא רוצים שתלמידי ישיבות יעזבו את הסטנדר ויהפכו לחיילים, ההפך. אנחנו מוכנים לגייס - כפי שקרה הפעם - רק חרדים שמגיעים מרצונם שלא לומדים בישיבה או בכולל". אמר ל'כיכר השבת' גורם צבאי העוסק בשילוב חרדים ב'נצח יהודה' ובשח"ר אט"ל.
המתגייסים החדשים, יעברו טירונות של שלושה שבועות בבה"ד 20 בבסיס שנבנה במיוחד עבור ציבור המתגייסים החרדי בהשקעה של מיליוני שקלים.