קרבה שעת ההכרעה

גדולי ישראל יתכנסו לדיון מכריע

ההכרעה הקרובה של ועדת שקד בענין החוק לגיוס בני הישיבות ואברכי הכוללים מביאה לשני כינוסים מיוחדים שייערכו הערב בו זמנית • בבני-ברק תתכנסת מועצת גדולי התורה של 'דגל התורה' עם למעלה ממאה ראשי ישיבות ה בירושלים תתכנס מועצת גדולי התורה של 'אגודת ישראל' • כל הפרטים (חדשות חרדים)

|
13
| כיכר השבת |
מרנן האדמו"ר מגור והגראי"ל שטיינמן (צילום ארכיון: מאיר אלפסי)

קרבה שעת ההכרעה: לקראת ההכרעה של וועדת שקד וקביעת החוק לגיוס בני הישיבות ואברכי הכוללים, ייערכו הערב (שני) בו זמנית שני כינוסים של גדולי ישראל, החסידים והליטאים, בירושלים ובבני ברק, בכדי לדון בדרכי הפעולה ולהצהיר קבל עם ועדה כי לא ייתכנו כל פשרות או ויתורים בנושא עצמאותם הרוחנית של לומדי התורה.

המעמדים המקבילים ייערכו באותה שעה בדיוק - בשעה 17:00 אחר הצהריים, בבני ברק תתכנס מועצת גדולי התורה הליטאית יחד עם עשרות ראשי ישיבות ובמקביל בירושלים, בבית ועד הפועל של אגודת ישראל, תתכנס מועצת גדולי התורה החסידית.

אל אולם הכינוסים ברחוב הרב הירש 10 בבני-ברק יגיעו בשעה 17:00 למעלה ממאה ראשי ישיבות וזקני הדור, בראשם חברי מועצת גדולי התורה של תנועת 'דגל התורה', על מנת ולדון יחד ולטכס עצה בדרכי הפעולה לקראת המערכה שבפתח.

הכנס שהיה אמור מלכתחילה להיערך בביתו של מרן ראש הישיבה הועתק לאולם וזאת בשל ריבוי המשתתפים. במהלך הכינוס שזומן ע"י מרן הגראי"ל יישאו דברים ראשי ישיבות ומרביצי תורה כשבמרכז המעמד יעמדו דברי החיזוק מפי מרן ראש הישיבה.

לדברי המארגנים, היוזמה לכינוס התעוררה הן בליבו של מרן הגראי"ל והן אצל ראשי ישיבות שביקשו לשמוע דברי הדרכה בבעיות השעה העומדות על הפרק ובראשם נושא גזירת הגיוס המרחפת מעל ראשם של בני הישיבות ודרכי הפעולה הנדרשות מצד בני התורה וציבור היראים לדבר השם.

בנוסף, יעלו על שולחן הדיונים נושאים הקשורים לכלל עולם הישיבות בארץ ובחו"ל כאשר הנוכחים מבקשים לשמוע את דעתו והכרעתו של מרן, נשיא עולם הישיבות.

מקורבי מרן הגראי"ל שטיינמן מבהירים כי במהלך כינוס החירום ידונו בעיקר בדרכי הפעולה מול הממשלה המבקשת לפגוע בהיכלי הישיבות ולהטיל סנקציות על לומדי התורה, במטרה לכפות עליהם גיוס לצבא.

במהלך הכינוס תשמע עמדתו הנחרצת של עולם התורה המתנגד לסנקציות מכל סוג שהוא - הן פליליות והן כלכליות. כמו כן תושמע העמדה הנחרצת והבלתי מתפשרת כי עולם הישיבות אינו מוכן לשום פשרה מכל סוג שהוא ולא יאפשר לעקור אף לא לומד תורה אחד מספסלי הישיבות.

יצוין כי לדברי גורמים המעורים בפרטי הכינוס אין ספק שבעקיפין המשמעות הברורה שתצא מכינוס חיזוק זה הינה שעולם הישיבות כפוף כגוף אחד להנהגת גדולי הדור וכי לאחר שכולם מגיעים לטכס עצה יחד הרי שבסופו של דבר הכרעתו הנחרצת של מרן ראש הישיבה היא זאת שקובעת לעולם הישיבות ולציבור בני התורה את הדרך וההשקפה הנכונה.

כינוס 'המועצת' של 'דגל התורה' (צילום ארכיון: שוקי לרר)

במקביל, באותה שעה בדיוק בירושלים, תתכנס מועצת גדולי התורה החסידית של תנועת 'אגודת ישראל' ברחוב שומר הכותל, בבית הוועד הפועל של אגו"י, על-מנת לדון אף הם בגזירת גיוס בחורי הישיבות שנמצאת לפני הכרעה סופית בכנסת ובממשלה.

בישיבה ישתתפו מרנן כ"ק האדמו"רים מגור, מבעלזא, ויז'ניץ, בויאן, סלונים ומודז'יץ, שיקבלו הכרעות בכובד ראש בכל הנושאים העומדים על הפרק. האדמו"ר מויז'ניץ השוהה בלונדון והאדמו"ר מערלוי צפויים להיעדר, אך דעתם תועבר על-ידי מקורביהם ובשיחת טלפון.

על-פי הצפוי, בין הנושאים שידונו בין גדולי האדמו"רים תעלה גם סוגיית שאלת התייצבותם של בחורי הישיבות המקבלים צו ראשון וכיצד עליהם לנהוג בדבר, כאשר ידועה דעתה של מועצת גדולי התורה הליטאית של תנועת 'דגל התורה' בראשות מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן לפיה יש להתייצב לצו הראשון, אך לא לחתום על שום מסמך.

ומנגד ישנם גדולי תורה אחרים בציבור הליטאי סוברים שאין להתייצב כלל, כאשר גם כ"ק האדמו"ר מויזניץ השוהה בלונדון הביע לאחרונה את דעתו האישית בעניין לפיה אין להתייצב כלל אולם סייג זאת בהכרעה הסופית של כלל החברים במועצת.

כינוס 'המועצת' של 'אגודת ישראל' (צילום ארכיון: אלי סגל)

יצוין כי ההערכה היא שבמועצת של אגודת ישראל לא "ישברו את הכלים" וימשיכו לתאם עמדות מול המועצת הליטאית ועל כן צפוי שההחלטה הסופית שתתקבל תהיה זהה לדעתו של מרן ראש הישיבה לפיה על בחורי הישיבות להתייצב בלשכות הגיוס לאחר הזימון לצו ראשון.

בכל מקרה, גורמים בכירים באגו"י אומרים כי מהכינוס היום ייצאו הכרעות ברורות כיצד לנהוג כאשר גדולי הדור האדמו"רים יחליטו יחד בעניין המהותי ויפרסמו את החלטתם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
במי נאבקים ????? בצבא ששומר על כולנו וגם על הרב שטיינמן ??!!!!!!
יצחק אלחנן
5
נמסור נפשינו ולא נלך לצבא הטמא והכופר
אוריע
4
הרב דרוקמן שליט"א
דוס
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות