מלמד מכה תלמידים? שיעבוד בזבל

המוהרא"ש שיק, הידוע בכינוי "הצדיק מיבניאל" קורא להפנות מחנכים אלימים לעבודה בתחום פינוי אשפה. וגם: מביע תמיכה בהצבת פקחים בבתי ספר בכדי למנוע הכאת תלמידים (חרדים)

|
26
| כיכר השבת |
הרב שיק (ארכיון: אלי הורביץ)

הרב שיק נגד מלמדים אלימים: "לדעתי מלמד או מגיד שיעור שנותן מכות לתלמיד, אינו ראוי בכלל להיות מלמד, אלא עדיף שיעבוד באסיפת הזבל" במילים אלו השיב מנהיג קהילת ברסלב ביבניאל לשאלת תלמיד בעניין הנשירה הגוברת במגזר החרדי.

לדבריו של הרב שיק, "שמים מלמדים ומגידי שיעור שהם בכלל לא שייכים לחינוך, ובמקום להראות לתלמידים אהבה וחום אבהי שלא מקבלים את זה בתוך הבית מפני כמה סיבות, הן מחמת עניות ששוררת בבית, והן מחמת חסרון שלום בית שיש בין ההורים, והילדים מוזנחים מאד ואין מי שיחזק ויעודד וישמח אותם כמו המלמד והמגיד שיעור, ובמקום זה עוד מקבלים השפלות מהם, ויש גם שנותנים מכות רצח".

הרב שיק הסביר מדוע החליט להפנות את המחנכים האלימים לעבודה בתחום פינוי האשפה: "עם פחי הזבל הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, לזרוק אותם בתוך המשאית, או על הרחוב וכו', אבל לא משתמשים עם ידים על תלמידים, וזה עוון חמור מאד מאד".

"הלוואי שהיו עושים ביקורת בכל תלמודי התורה"

הרב שיק, הוא גם הרב הראשון שמביע תמיכה ברעיון הצבת פקחים בבתי הספר שימנעו אלימות כלפי התלמידים - יצויין, כי בעבר, רעיון הצבת פקחים בתלמודי התורה לשם מעקב אחר חומרי הלימוד - זכה להתנגדות ולמסע פשקווילים בחוצות.

"הלוואי שהיו עושים ביקורת בכל התלמודי תורה ובכל הישיבות לבדוק טוב טוב מה מעשיהם של המלמדים או המגידי שיעור, ואיך הם לומדים עם התלמידים" כתב הרב שיק בתשובתו שפורסמה באתר ברסלב סיטי, "האם הם נותנים מכות או משפילים תלמידים וכו', שאותם צריכים לרחק בשתי ידים, כי אסור להם להתקרב לחינוך כלל".

"אפילו תלמיד שלא לומד כלום אמרו חכמינו הקדושים דקארי קארי, דלא קארי ליהוי צוותא לחבריה; היינו מי שלומד - שילמד, ומי שלא לומד לכל הפחות שיתחבר עם זה שלומד, כי לבסוף ישפיע גם עליו לאהוב את התורה, וכן נפסק להלכה אפילו תינוק שאינו מבין לקרות, לא יסלקוהו משם אלא ישב עם אחרים אולי יבין".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

26 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
בשות ברסלב ברסלב סיטי יש כל כך המון דברים נפלאים....
מאיר איצקוביץ
10
כדי לפקח על חומר הלימוד שמלמדים שם, שנאה ומחלוקת על כולם ורק מוהרא"ש הוא ה"צדיק" האמתי וכולם ס"מ.
אליעזר שלמה
שנאתם חוצה הגבולות לרב המקומי שליט"א אינה יודעת רסן הרב פרנקל שליט"א ידוע במסירות הנפש שלו ובעשייתו המרובה למען הכלל ביבנאל ובתוכם קהילת ברסלב שאינה מעריכה את מסירותו המתמדת ורוצה להושיב על כס הרבנות את המוהרא"ש ועקב רדיפתם אחר כבוד שונאים ורודפים הלא דבר את הרב המקומי הכל בשביל כבוד ובצע כסף יהודי
נחמן נתן
נחמן נתן אתה קרוי על שם שני צדיקים גדולים איך אתה מעז? אתה רוצה שיבשלו אותך בקקי של עצמך? ביחד עם הרצל? אתה רוצה שיסרסו אותך סירוס כימי? עד מתי ניסבול את הלצים והנואפים האלה שמשתינים עלינו בקשת מקומך הוא בחירייה
המוחה בשער
אתה נשמע לי מהקהילה שרוצה ביקורת למחנכים בכל כיתה בישראל אבל עדיין לא העבירה ביקורת על הפה המלוכלך שלך,ורואים את מי אתה מייצג ולאן אתה משתייך דיברתי כתושב צפון חסיד ברסלב שמודע לרדיפות ולאכזריות ולרשעות לשמה הלא עוול כלפי הרב שליט"א שחוזרות ונשנות כואב לנו תושבי הצפון מההתנהגות הזאת נמאס די לשנאה
נחמן נתן
הרב שיק דואג לתלמידיו כאילו הם בניו צדיק אמיתי -רחמן אמיתי
צעלמר
9
שהגולשים פה יהיו טיפה יותר בוגרים בחוץ משתוללת מלחמת דת ואתם מחפשים להחריב מבפנים. כולם צדיקים כולם חרדים וכולם רוצים לעבוד אותו יתברך. ואם יש איזה חילוקי דעות בין הקבוצות שיפתרו זאת כמו גדולים וכך יהיה קידוש ה' גדול אני קורא לכל מי שמכיר אנשים מהקהילות הללו לנסות לגשר על הפערים שיש ביניהם וליצור אח
יואל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות