האזינו: הרב עמאר מגן על הרב מצגר

הראשל"צ הרב שלמה עמאר איחל בראיון ל'גלי צה"ל' לעמיתו לכהונה הרב יונה מצגר כי "צדקו יצא לאור". ומה השיב כאשר נשאל על יחסיו עם הרנטגן והרב יורם אברג'ל? האזינו (חרדים)

|
8
| כיכר השבת |
"חזקת כשרות", הרב עמאר והרב יונה מצגר (צילום: פלאש 90)

מעצר הרב יונה מצגר: הראשל"צ הגאון רבי שלמה משה עמאר, מי ששימש עשר שנים כרב ראשי לצד הרב יונה מצגר מגבה אותו ואומר כי יש לו חזקת כשרות ומאחל לו שיצא צדקו לאור.

בראיון לרזי ברקאי בגלי צה"ל אמר הגר"ש עמאר: "אני דיברתי אתו בפעמים הקודמות וגם כמובן לנחם אותו וחזקתי אותו פנים אל פנים. הפעם, לפי מה שנאמר לי שעוד אין אפשרות ומשום כך לא יכולתי".

אתה בטוח בחפותו?

"בעיניי, כל זמן שאין דבר ברור יש לאדם חזקת כשרות, אני מאחל לו שבעזרת השם יתברר הצדק ויצא צדקו לאור, מאוד מאוד כואב לי המצב הזה".

גם לאוזניך בשעתו הגיעו שמועות על כך שהאיש משלשל מזומנים לכיסו?

"מעולם לא שמעתי ולא התעניינתי לא בו ולא בדברים אחרים בנוגע לזה, חס ושלום, מעולם לא שמעתי".

דולרים שמוכנסים לתוך כתבי הקודש? העיר רזי ברקאי.

"מעולם לא שמענו הדברים - לא עליו ולא על רב אחר, תפילתי שיצא הצדק לאור בדרך הנכונה והברורה, וה' יתן חסד ורחמים".

המגיש הבכיר ניצל את הראיון עם הרב עמאר ושאל שאלה לא פחות מעניינת: "עוד שאלה שמסקרנת אותי. תגיד, בקרב הזה, המכוער והעברייני בנתיבות, בין הרב אברג'ל לרב איפרגן, במי אתה תומך או ששניהם מעוררים בך סוג של סלידה?".

הגר"ש עמאר: "תאמין לי אדוני הנכבד שאין לי מושג, תמיד הייתי רחוק מפוליטיקה, והפעם הייתי רחוק שבעתיים".

אבל זה רבנים מוכרים, אתה מכיר את שניהם.

"קצת מאוד, קצת מאוד".

למי אתה יותר מקורב לאברג'ל או לרנטגן?

"אין לי שום ידיעה ולא שום נטייה, אני מתפלל שלא תהיה מחלוקת וילכו בדרך הטובה".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
רבינו, את. מאחל שב״ה צדקת הרב מצגר תצא לאור? ואם אינו צדיק ואינו צודק? האם זה לא ביזוי שם שמיים. למה סתם תדבר. זכור הפסוק מספר משלי.
הרב אגמון
הוא מתפלל שבאמת הכל עורבא פרח, אבל יש בידו מה לעשות ?
לחכם אגמון
מרוב אהבת ישראל >-- > מלכלך ומחרחר מלחמה !
מרוב אהבת ישראל
4
אוי לרב מצגר ,אם האמת והצדק יצאו לאור
חסיד דן סגל
3
הרב עמאר , אשתו בנו ובתו כבר היו בחקירה במשטרה אז הם יודעים כמה קשה זה ... אז טבעי , שהוא יזדהה עם הרב מצגר ברגעים האלה
תלמיד דן סגל
צעיר (שלא יהיה בכלל לרוחך) ואתה לא תעשה כלום !
אתה חמור
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות