עיתון 'ידיעות אחרונות' חושף הבוקר (ג') כי שרת המשפטים צפי לבני אימצה חלק מהחוקים שיזם חבר מפלגתה ח"כ אלעזר שטרן, וכי היא תקדם רפורמה חילונית בשירותי הדת. על פי הפרסום, הרפורמה נערכה בידיעת בכירים במפלגת 'הבית היהודי'.
החוק הראשון יאפשר לכל אדם לקבל שירותי דת בכל מקום, מה שיביא לתחרות בין שירותי דת בערים שונות, ויכול להביא להקלות משמעותיות בעניינים חמורים על ידי רבנים (פשרניים), כדי למשוך אליהם את החילונים הנצרכים לשירותי דת.
הריסת חומות הגיור
כחלק מהחוק היוצר "תחרות" בשירותי הדת, כל רב עיר, רב מועצה מקומית ורב מועצה אזורית יהיו רשאים להקים בית דין לגיור בשטחי הרשות המקומית, וההליך ייחשב לגיור ללא צורך באישור נוסף. גם בעלי מסעדות ויצרני מזון יוכלו להוציא תעודות כשרות אצל כל רב עיר, ללא תלות במקום שבו ממוקם העסק.
יתר על כן, לבני מקדמת את רעיון הסכם קדם-נישואים, האמור להקטין את הסיכוי למסורבות גט. הסכם שגופים העוסקים בענייני עגונות מנסים לקדם מזה שנים, ביניהם ארגון רבני 'בית הלל' המכנה אותו כ"הסכם לכבוד הדדי".
ההסכם יטיל קנסות כבדים על בן זוג המנסה לעגן את אשתו, או אישה המסרבת לקבל גט.
מכה נוספת לחומות הדת, היא "חוק החיים המשותפים" שמובא כחלק מהרפורמה. על פי החוק גם זוגות שחיים יחד ללא חופה וקידושין יזכו לשוויון זכויות בפני החוק.
'חוק החיים המשותפים' הוא מכת הגרזן האחרונה על סמכותם המשפטית של בתי הדין הרבניים שתחום דיני המשפחה היה האחרון שבסמכותם להורות בו, ושסמכותם בו הייתה מעוגנת בחוק.
כעת, זוגות שירצו להתחתן ולהתגרש יוכלו לעשות זאת ללא צורך להתחשב ב'משפט העברי', אל על ידי חוק חיים משותפים, גם גירושין יתבצעו בבית הדין החילוני לענייני משפחה.
לבסוף מתכננת לבני להוביל ייצוג הולם לנשים בוועדת הבחירות ובהרכב האסיפה הבוחרת את רבני העיר. לפי הצעת החוק, לפחות 40% מחברי האסיפה יהיו נשים, ולפחות אחד מחברי ועדת הבחירות תהיה אישה.