'אמבוש' בניחום האבלים • תיעוד וידאו

נתניהו הובך: "אבא מאוד נפגע ממך"

מבוכה לראש הממשלה בנימין נתניהו: במהלך ניחום אבלים בביתו של פוסק הדור מרן הגאון רבי עובדיה יוסף זצוק"ל, השמיעו בניו של הרב ביקורת כלפי נתניהו • הרב אברהם יוסף: "אבא מאוד ביקש, עולם התורה יקר לו" • הרב דוד יוסף: "אבא מאוד נפגע מכך שלא קיבל תשובה" (חרדים)

|
80
| כיכר השבת |

וכל בית ישראל יבכו את השרפה אשר שרף ה': ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע בשעות הצהריים (שלישי) לרחוב הקבלן 45 בכדי לנחם את בניו של מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל, אך הופתע כשבניו של מרן הרב עובדיה התפרצו לעברו ואמרו לו כי אביהם נפגע ממנו.

במהלך ניחום האבלים פנה הבן הגאון רבי אברהם יוסף לעבר נתניהו, וכשקולו חנוק בבכי אמר: "לפני חצי שנה היית אצלנו, הייתה נוכח ליד אבא, אבא מאוד ביקש, עולם התורה יקר לו, זו מעין צוואה".

נתניהו בניחום האבלים (צילום: פלאש 90)

הרב אברהם יוסף אמר לנתניהו בגרון חנוק מדמעות: "אנחנו מתחננים, מבקשים, כולנו ביחד מכל הלב, תעשה את מה שאתה יכול".

בשלב זה, התפרץ לעבר ראש הממשלה בנו של מרן - הגאון רב דוד יוסף, ואמר: "אבא ביקש ולא קיבל תשובה, הוא מאוד נפגע מכך".

הרב דוד יוסף הוסיף ואמר: "אבא מאוד נפגע מכך שהוא לא קיבל תשובה על הבקשה שלו, מה שהוא שמע (מנתניהו י.כ) 'לא באתי בשביל זה', רק את המילים הללו, והוא מאוד נפגע מזה, הוא דיבר איתי לאחר מכן, והוא מאוד נפגע".

"אנחנו מצפים, אנחנו מרגשים שזאת הייתה המשאלה החשובה ביותר בשבילו, הוא אמר לך את המילים הללו 'שכלתי בן אבל זה כואב לי יותר'".

רעיית ראש הממשלה עם הרבנית עדינה בר שלום, בתו של מרן זצ"ל (צילום: פלאש 90)

בהמשך השיחה, חזר הגר"ד יוסף ואמר: "הוא השמיע מילים מאוד קשות על הנושא זה, על גיוס בני הישיבות, והוא לא קיבל תשובה, אנחנו עדיין מחכים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו שהיה מובך מהדברים, השיב לבנים היתומים ואמר: "אנחנו עושים מאמצים לאחד את העם, לשמר את העם".

אוהל האבלים, הבוקר (צילום: פלאש 90)

הרב דוד יוסף העיר לנתניהו ואמר: "לשמר את עולם התורה, זה מה שהוא ביקש".

מוקדם יותר התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לפטירתו של מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל בשיחה בלעדית ל"כיכר השבת" ואמר: "קשה לבוא הנה, למקום הזה שביקרתי את הרב כל-כך הרבה פעמים, הוא חסר..." אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בקול סדוק.

נתניהו הוסיף ואומר כי "הוא חסר, והוא חסר לכל עם ישראל, לא רק כדמות רוחנית נעלה אלא כבן-אדם, כאבא רוחני לרבים רבים בעם, כאדם מיוחד עם לב גדול, נשמה גדולה, רוח טובה".

נתניהו בניחום אבלים (צילום: פלאש 90)

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

80 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

33
הם אנשים טובים בסך הכל אולי באותו היום שמרן שאל אותו את השאלה הוא קם ברגל שמאול ובעצבים החליט שהוא לא עונה{גם לנו זה קורה לפעמים
יייייייייי
32
לאנשים האלה משפחת יוסף אין שום יראת אלקים הם בטוחים שהם בעצמם אלקים!! יהירות שחצנות זה הביזנס שלהם !! מה זה הקשקוש הזה: בן אדם בא לניחום אבלים והם במה הם מתעסקים בלהביך אותו !!
James
31
תתקן מהר!!!!!!1 לפני שיהיה יותר מאוחר..... וכבר לא תוכל לסגת....
חרדית
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות