

המתקפה נגד ה'חרד"קים' חוזרת? לאחר תקופה ארוכה של שקט, בה נדמה היה כי קמפיין ה"חרד"קים" מאחורינו, דווח הלילה ל'כיכר השבת' על אירוע במהלכו תלמידי ישיבה תקפו מילולית חייל המשרת בגדוד החרדי 'נצח יהודה', וקראו לעברו קריאות גנאי.
על פי עדי ראיה, האירוע התרחש בקו אוטובוס פנימי בירושלים, כאשר במהלך הנסיעה קראו מספר בחורי ישיבה לעבר החייל קריאות "חרד"ק", וכן: "אתה מזהם את האוויר".
דקות לאחר האירוע, אמר החייל כי "מכעיס אותי שאני וחבריי מסכנים את חיינו יום יום לביטחון אזרחי ישראל וזה היחס לו אני זוכה כשאני חוזר הביתה לשבת".
אברכים מפזרים פשקווילים נגד 'חרד"קים' בירושלים, בשבוע שעבר (צילום: קובי ישעיהו)
כזכור, לפני מספר חודשים, הגיע קמפיין ה"חרד"קים" לשיאו, בעת ששוטרים הוזעקו לשכונת מאה שערים בכדי לחלץ חייל שנקלע להתקהלות ציבורית. באירוע נעצרו מספר בני אדם, נגדם הוגשו מאוחר יותר כתבי אישום קלים.
במשך כל העת, זעמו פוליטיקאים וגורמים בצה"ל על כך שבהנהגה החרדית הרשמית לא נשמעו הודעות גינויי למעשים בכלל, ולקמפיין בפרט.
במקביל לקמפיין, שטען כי חיילי צה"ל פוגעים באוויר הרחוב החרדי, פורסם לפני מספר חודשים פסק הלכה עליו חתום הרב משה זאב זארגער, מחבר השו"ת "וישב משה", ולפיו, יש לגרש מבתי הכנסת ומבתי המדרש חיילים חרדיים, וזאת בעקבות היות מדי צה"ל "מטמאים במגע ומשא".
מדבריו של הרב זארגער שפורסמו בזמנו על גבי פשקווילים: "לדאבונינו, הגיע מצב שמיום ליום מתרבים לובשי המדים, כידוע לא חסר להם חיילים, ואין הם צריכים את החרדים בצבאם, וכל מטרתם היא להחדיר נגע זה בתוככי היהדות החרדית".
מנסחי "פסק ההלכה" של הרב זארגער, הדגישו שוב את הנחייתו: "באם רואים יהודי נכנס בבגדים אלו, יש לגשת אליו ולומר לו לצאת מיד, ואם לא יענה, צריך לתופסו ולזורקו מבית המדרש".