"ה'לימוד' של הגרי"ש מנע גזירות"

מרן הגראי"ל שטיינמן התייחס לאחרונה לגזירות נגד עולם התורה, ואמר כי בימי חייו של פוסק הדור מרן הגרי"ש אלישיב, לא נגזרו גזירות קשות. וזאת בזכות לימוד התורה שלו (חרדים)

|
3
| כיכר השבת |
הגראי"ל שטיינמן (צילום ארכיון: פלאש 90)

הקיצוצים בתקציבי הישיבות והפגיעה בעולם התורה מביאים שוב את מרן ראש הישיבה הגראיל שטיינמן שליט"א להתבטא קשות כנגד הממשלה.

בימים האחרונים, כך מספרים מקורבי מרן, הוא ביקש מנגידי עם בארץ ובתפוצות לפתוח את ליבם וכיסם למען עמלי התורה ולהתגייס למעלה מיכולתם לסייע להם.

לדברי בני הבית, מרן הגראי"ל איננו מפסיק מלהצטער ולהיאנח לנוכח הגזירות והקיצוצים הקשים, ומתבטא בדברים קשים וכואבים, כאשר את חברי הממשלה הוא מכנה "מתייוונים.." מרן הגראי"ל התבטא באידיש ואמר - "זיי ווילן פארברענן די תורה" – "הם רוצים לשרוף את התורה".

בנוסף, לאחרונה אמר ראש הישיבה לגאב"ד חניכי הישיבות הגאון רבי מרדכי גרוס שהגיע להתברך בדרכו לנסיעה לחו"ל בכדי להתפלל כשליח 'קופת העיר' בקברי צדיקים, אמר הגראי"ל כי יש להתפלל ש"כל הרשעה כולה כעשן תכלה, ולא ישאר שום זכר ממנה"

זכות לימוד תורתו מנעה גזירות. מרן פוסק הדור הגר"יש אלישיב זצוק"ל (צילום ארכיון: פלאש 90)

בימים האחרונים אמר ראש הישיבה לתלמידיו כי "פרעה הרשע גזר כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו, ובסוף מי גידל את מושיען של ישראל – פרעה בעצמו גידלו בביתו, להראות שהקב"ה מוציא את הישועה דרך אותם הרשעים עצמם שרוצים לעקור ולעשות רע, וכך גם יהיה כעת, הקב"ה יביא את הישועה מהם בעצמם".

"ואין להם בזה שום זכות" הוסיף הגראי"ל, "רק שהקב"ה רוצה להראות לכולם שכל כלי יוצר עליך לא יצלח, ורבות מחשבות בלב איש, אך רק עצת ה' היא תקום, והוא השולט בלבד, וכשרוצה להביא ישועה מביאה על כרחם של גוזרי הגזירות".

הרב שטיינמן הוסיף ואמר כי לימוד התורה של הרב אלישיב מנע גזירות: "כל זמן שהיה מרן פוסק הדור זצוק"ל חי, היה כוח תורתו בהתמדתו הנוראה מגין עלינו, ולא היו יכולים לגזור גזירות אלו, אך כאשר נלב"ע, זמן קצר אח"כ התחילו הצרות. ומתבטא על זה מה שאומרים בסליחות "סעו המה למנוחות ועזבו אותנו לאנחות"

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
BS”D Discussion with Moishe’la A handicapped child Elul 13’ 5773 Aug 18 ’13 “It’s time Am Yisrael. You better get your act together” So many things are happening in this world every single day. From hour to hour, from minute to minute, we don’t know what giant new event will bring us to f
Moishe'la
1
על כלום
ע
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות