הפילוג ב'העדה החרדית'

הפילוג ב'העדה': מו"צ נגד הגאב"ד

הרב עמרם אופמן, מו"צ 'העדה החרדית', יוצא במכתב בתמיכה בראב"ד הגר"מ שטרנבוך וקובע כי אין קברים בבית שמש - נגד עמדת הגאב"ד ומוחה על הפגיעה בראב"ד: "מחובתי לכתוב מחאה על מה שמבזים את רבינו שר התורה הראב"ד - הוא פשע בל יכופר". וכיצד התבטא האדמו"ר מדושינסקיא? (חרדים)

|
10
| כיכר השבת |
ההפגנות בבית שמש (צילום: יעקב לדרמן)

סערת הבנייה במתחם גולובנציץ': בשעת אמירת דברי התורה בטיש ה"סעודה שלישית" התייחס כ"ק האדמו"ר מדושינסקיא לסערת הבנייה במתחם גולובנציץ' ולמחלוקת בין גאב"ד העדה החרדית הגרי"ט וויס לראב"ד הגר"מ שטרנבוך ואמר כי אין לציבור להתערב במחלוקת בין גדולי עולם ולא להרהר אחריהם.

"המצב המידרדר, כואב לי עד מאוד, וגורם לי לחולי, ועל כן אני זועק מעומק ליבי הרפו מזה", אמר הרבי לחסידים.

גם המנהיג הרוחני של קהל חסידי ירושלים האדמו"ר רבי אברהם שמחה חנון הודיע בסוף השבוע לחסידיו ולמתפללי בית מדרשו קהל חסידי ירושלים בבית שמש, שכל אברך מהכולל של הקהילה שילך להפגנות במתחם גולובנציץ' יורידו לו את זמן ההשתתפות בהפגנה ממלגת הכולל, והדבר לא ייחשב כשעת לימוד.

גם מו"צ 'העדה החרדית' הגאון רבי עמרם אופמן, גינה ביום שישי האחרון את הזלזול החמור בראב"ד העדה החרדית הגר"מ שטרנבוך כשבנוסף הוא קובע כי אין כלל קברים בכל המתחם בבית שמש

באגרת שפרסם בכתב ידו, פותח הרב אופמן בקריאה "אל אחינו היקרים בארץ ישראל ובגולה מכתב גלוי ומכתב מחאה". הרב אופמן קובע בנחרצות "להוי ידוע כקרוב אל מקום החלל, מחובתי להודיע שכל המודעות והתמונות והדיבורים כאילו חופרים קברים בבית שמש, הכל בשקר יסודם ואין שום קברים לעת עתה. ואם בעתיד ימצא, יתברר".

הרב אופמן ממשיך ומוחה על הפגיעה הקשה בראב"ד העדה החרדית וכותב: "יש מחלוקת בהלכה בין גדולי הדור ומלכים מתדיינים זה עם זה. אנו מה אכפת לנו והדבר מסור אך ורק להכרעתם. אשר על כן מחובתי לכתוב מחאה על מה שמבזים את רבינו שר התורה הראב"ד שליט"א הוא פשע בל יכופר".

הרב אופמן מצטט את הגאב"ד זצ"ל בעל ה"מנחת יצחק" שקבע באחד המחלוקות בעבר על אלו שביזו גדול בישראל כי "גיהנום כלה והם אינם כלים" והוסיף וכתב כי "ואין נפקא מינא אם הכותבים הם דיינים או רבנים או מורי הוראות. הכל בטעות יסודם. ואע"פ שאפשר שלפי טעותם הם מכוונים לשם שמים ומ"מ דיבורים וכתבים גורם לביזיון כבוד התורה שלא כדרכה של תורה על ידי המוקצים שבמחנה ועושים מעשה אלימות".

"ואני מודיע שמה שכתבתי, הוא באמת דעתם של רוב מורי הוראה של העדה החרדית ורובא דמינכר של היהדות החרדית השייכים לעדה החרדית. ומה שנתפרסם בשם נאמני העדה החרדית, אין כאן נאמני ואין כאן עדה חרדית. ופשוט שאין להם חלק לעולם הבא עד שיחזרו בתשובה שלמה", מוסיף הרב אופמן במכתבו.

לסיום מסביר הרב אופמן את הסיבה בגינה יצא במכתבו הנחרץ ואומר כי "במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש ולקיים לא תגורו מפני איש כי המשפט לאלוקים. ואקווה יוריד את חרון האף על ביזוי כבוד התורה, כאשר קיבלתי מרבותיי".

מכתבו של הרב עמרם אופמן

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
דעת תורה האמיתית ממרן שר התורה ראב”ד עדה החרדית ירושלים עיה”ק החרדית הגאון האדיר ר’ משה שטערנבוך שליט”א בענין פינוי הקברים בס”ד נראה שהמתים קונים את המקום מתהום עד רום רקיע וא”כ גם מדין גזל אסור ומאן יימר שזה לא מפריע את מנוחתם ואם נהגו להתיר בניה ע”ג כיפין היינו כשכבר התחילו לבנות ומצאו אח”כ קבר
ראבד
5
"ואהבת את ד' אלוהיך, שיהא שם שמים מתאהב על ידך. שיהא אדם קורא ושונה ומשמש תלמידי חכמים, ויהא משאו ומתנו באמונה ודיבורו בנחת עם הבריות. מה הבריות אומרות עליו: אשרי אביו שלימדו תורה, אשרי רבו שלימדו תורה. אוי להן לבריות שלא למדו תורה, פלוני שלמד תורה, ראו כמה נאים דרכיו, כמה מתוקנים מעשיו, עליו הכתו
עמרם
4
בין כל הרבנים ומנהיגי הקהילות הגדולות אין אחד שיגיד את דברו בקול רם, תקותי שכדור השלג יתגלגל וכולם יתעוררו להגיד את אשר על ליבם כבר כמה שנים
עדה'ניק
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות