

בית שמש סוערת: משטרת בית שמש עכבה הבוקר (רביעי) לחקירה בני זוג חרדים לאחר שאחד מהם בקש מאישה לעבור לשבת בחלק האחורי של אוטובוס 'אגד' בו הם נסעו.
המהומה התפתחה ברחוב בן איש חי בעיר, כאשר הגבר והאישה ביקשו מהנוסעת לעבור לחלק האחורי של האוטובוס והמשטרה שהוזעקה למקום עכבה לחקירה את השניים ששוחררו לאחר זמן קצר.
עם שחרורו, אמר הגבר: "אני לא מצטער על מה שעשיתי. זה נופח על ידי הנהג של האוטובוס. הוא זה שיצר קשר עם המשטרה ועצר את האוטובוס. האישה אמרה לשוטר שאין לה על מה להתלונן ושהיא עברה לאחורי האוטובוס בחפץ לב. אני לא מצטער על מה שקרה. במשטרה שאלו אותנו כמה שאלות ושחרורו אותנו".
בעקבות עיכובם לחקירה, התפתחה מהומה כאשר מפגינים חסמו את הדרך לאוטובוס ויידו אבנים לעברו, לאוטובוס נגרם נזק קל כאשר חלק משמשותיו נופצו בידי פטיש.
לאחר זמן קצר, שוב יידו מפגינים אבנים לעבר שני אוטובוסים. לא היו נפגעים. המשטרה עצרה שניים מהמפגינים בחשד להפרות סדר.
מהמשטרה נמסר כי "גבר חרדי שנסע באוטובוס של אגד בבית שמש דרש מאחת הנוסעות לעבור לחלקו האחורי של האוטובוס, בזמן שנוסעים חרדים נוספים מנעו מהנהג להמשיך בנסיעה. שוטרים שהגיעו למקום עכבו לחקירה את הגבר שפנה אל הנוסעת וכן נוסעת נוספת, שהפריעה לשוטרים לעכב את החשוד".
"בעקבות האירוע יידו מספר חרדים אבנים לעבר האוטובוס וניפצו את שמשותיו. אין נפגעים. כוח משטרה במקום".
פיראס, נהג האוטובוס בקו 417 סיפר ל-ynet: "עצרתי בתחנה שבה עמדו כמה בחורים חרדים. חשבתי שהם רוצים לעלות ופתחתי את הדלתות, ואז שניים מהם ירדו מהמדרכה, עצרו מול האוטובוס וחסמו אותו. אחד מהם הוציא פטיש והתחיל לשבור ולנפץ את החלונות. היו באוטובוס הרבה נשים וילדים. ניסיתי לנסוע קדימה וקצת להבהיל אותם. אחרי כמה שניות הם זזו והמשכתי לתחנה הבאה, שם הורדתי את הנוסעים לאוטובוס חלופי".
מחברת "אגד" נמסר בתגובה: "אנו מגנים בכל תוקף את הניסיון לכפות הדרת נשים במרחב הציבורי. באוטובוס של אגד יישב כל אדם על פי בחירתו. אנחנו קוראים למשטרת בית שמש ללכוד את הבריונים ולמצות איתם את הדין באופן בלתי מתפשר".



