הקרב על הרב

הגראי"ל הבהיר לרב קוק: יש לתמוך רק ברב דוד לאו

הרב שמחה הכהן קוק, שלפי דיווחים שונים פעל בקרב חברי הגוף הבוחר עבור בחירת הרב יעקב שפירא לרב הראשי, והדיין הרב אברהם שרמן, נועדו בצהריים (רביעי) עם מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, ושמעו בנחרצות כי יש לתמוך ולפעול עבור הרב דוד לאו ולא עובר מועמדים אחרים (חרדים)

|
17
| כיכר השבת |
תומך ברב לאו. מרן הגראי"ל שטיינמן (צילום: מאיר אלפסי)

הקרב על הרב: מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן דחה הצעה לתמוך במועמדות הרב יעקב שפירא לרב הראשי והבהיר כי הוא תומך ברב דוד לאו.

בימים האחרונים נפוצו שמועות כי הרב שמחה הכהן קוק, רבה של רחובות, פועל מאחורי הקלעים לטובת בחירתו של הרב יעקב שפירא, ראש ישיבת 'מרכז הרב'.

לפי הדיווחים, הרב קוק פעל למען הרב שפירא, למרות הכרעתו של מרן הגראי"ל שטיינמן כי יש לתמוך במועמדותו של הרב דוד לאו, רבה של העיר מודיעין ובנו של הרב ישראל מאיר לאו.

על-פי אותם דיווחים, נפגש הרב קוק עם חלק מחברי הגוף הבוחר המזוהים עם 'דגל התורה' וניסה לשכנעם לתמוך ברב יעקב שפירא.

היום (רביעי) הגיע הרב שמחה קוק כשהוא מלווה בדיין הרב אברהם שרמן לביתו של מרן ראש הישיבה ברחוב חזון-איש 5 בבני-ברק, כשבמשך חצי שעה העלו השניים את סוגיית הבחירות לרבנות הראשית.

השניים העלו את שמות המועמדים השונים על הפרק וניסו להסביר לראש הישיבה מדוע רצו להעניק את תמיכתם לרב שפירא.

בסיום השיחה, פסק מרן ראש הישיבה כי יש להצביע לטובת הרב דוד לאו וכי הוא מועמדו לתפקיד הרב הראשי האשכנזי.

בצאתם מהפגישה, הודיעו הרב קוק והרב שרמן לבני הבית כי הם מקבלים את הכרעתו של ראש הישיבה ויפעלו לטובת מועמדותו של הרב דוד לאו.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
כמו שנאת עמי ארצות לתלמידי חכמים. למרות שהם יודעים שהגאון הרב יעקב שפירא שליט"א הוא גאון וצדיק, הם בוחרים ברב חמוד בן של... אך עדיין ינוקא. זה מראה כמה שהחרדים שונאים ושונאים את הדתיים!
בן תורה
12
מה קרה פתאום משמיטים את התואר 'הגאון'? בגלל שהעז לתמוך ברב "דל"י"? ילדותיות! תתבגרו, אני נגד אינפלציית התארים אבל אם אתם כבר משתמשים בה אז תשתמשו בהגינות...
דוד
11
ישראל כהן וחבריו אתם משקרים בריש גלי איך הידים לא רועדות לכם הרב קוק לא קיבל שום הוראה אם לא תפסיקו לא תיהיה לי ברירה אלא לפרסם מי נתן כסף ומי קיבל וכמה חבל שאתם מתנהגים כך והורסים את האתר בדברי שקר אני לא מסתתר אלא כותב לכם בשמי המלא ישראל גליס
ישראל גליס
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות