הרב דוד לאו - מועמד החרדים

גובר הלחץ על הרב יעקב שפירא שיסיר את מועמדותו

לאחר הכרעתם של מרנן גדול הדור הגראי"ל שטיינמן והגר"ע יוסף כי מועמדם לתפקיד הרב הראשי האשכנזי הוא הרב דוד לאו, גובר הלחץ על הרב יעקב שפירא שיסיר את מועמדותו כדי שיתלכדו כולם לתמיכה ברב דוד לאו נגד הרב דוד סתיו, הזוכה לקולות החילוניים והדתיים ובכך להציל את עולם הרבנות (חדשות, בארץ)

|
58
| כיכר השבת |
הרב יעקב שפירא לצד הרב דוד לאו (צילום: פלאש 90, ויקיפדיה - Wini)

גדולי הדור, מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן ונשיא מועצת חכמי התורה מרן פוסק הדור הגאון רבי עובדיה יוסף, החליטו כי רבה של מודיעין, הרב דוד לאו, בנו של הרב ישראל מאיר לאו, יהיה מועמדם לתפקיד הרב הראשי האשכנזי.

בעקבות כך, גוברים הלחצים מצד גורמים המעורים במרוץ לרבנות הראשית על ראש ישיבת 'מרכז הרב', הרב יעקב שפירא, שיודיע על הסרת מועמדותו.

גורמים העוסקים במרוץ אומרים כי הרב לאו והרב שפירא מתחרים ביניהם על אותו מאגר קולות של רבנים חרדים וכעת כבר ברור שהיחיד שיש לו סיכוי לנצח את הרב דוד סתיו יו"ר ארגון רבני צוהר הוא הרב דוד לאו שקולות חברי הגוף הבוחר מקרב אנשי יהדות התורה וש"ס מובטחים לו בשל החלטתם של גדולי הדור.

לדבריהם, מועמדותו של הרב יעקב שפירא עשויה כעת רק לסייע לרב סתיו וזאת בשל העובדה שהוא מסתמך על קולותיהם של רבנים חרדים הנמצאים עמו בקשרי ידידות.

"אם לרב שפירא חשוב שיקום מעמדו של מוסד הרבנות ואם גם הוא רואה בבחירתו של הרב סתיו דבר שאינו ראוי העלול לפגוע בעיקרי הדת ובתחומי הגיור הרי שעליו להודיע על פרישתו מהמירוץ", הם אומרים.

יצוין כי להערכת הגורמים, הסיבה העיקרית שהביאה את גדולי הדור הרב שטיינמן והרב עובדיה להצהיר על תמיכתם ברב דוד לאו, לצד הערכתם הגדולה לפעילותו התורנית, היא בשל חששם הגדול מהאפשרות שייבחרו לתפקיד אנשים שאינם ראויים ועל כן גם על הרב שפירא לקחת זאת בשלל שיקוליו.

בתוך כך, אחת השאלות הגדולות הינה האם מסתמן "דיל" בין תנועת 'דגל התורה' הליטאית לתנועת ש״ס כשזאת האחרונה הרימה את הכפפה ראשונה והודיע על תמיכתה ברב לאו, לאחר שבשבוע שעבר הגרא"ל שטיינמן הודיע כי הרב לאו הוא מועמדו בבחירות.

כעת נותר רק לצפות להודעה על תמיכתה של דגל התורה במועמדותו של הרב יצחק יוסף, או שמא שם יעדיפו בשל שיקולים כאלו ואחרים שלא להביע תמיכה פומבית ברב יצחק יוסף אלא רק להצביע עבור מועמדותו מבלי לפעול למען בחירות.

בכיר ב'דגל התורה' ששוחח עם "כיכר השבת" מעריך היום כי בכל מקרה מרבית חברי הגוף הבוחר המזוהים עם התנועה הליטאית יבחרו ברב יצחק יוסף לתפקיד הראשון לציון וזאת בעקבות גדלותו הרוחנית ונועם הליכותיו.

השאלה הגדולה היא האם מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן יודיע על תמיכה מוצהרת ברב יצחק יוסף או שאולי יסתמך בתמיכה שקטה ופסיבית.

גורמים ב'דגל התורה' מזכירים כי בעת שעלה שמו של הרב יצחק יוסף בבחירות לרבנות ירושלים התנגדו ב'דגל התורה' למועמדותו רק בשל הדיל של ש"ס עם הבית היהודי, שהיה מביא לבחירת הרב אריה שטרן לתפקיד, אך זו לא הייתה התנגדות לגופו של האיש.

מקורבי הרב יעקב שפירא אומרים ל"כיכר השבת" כי הרב רץ כרגיל והכל זה ספינים ושמועות. לדבריהם, "רק אדם אחד בש"ס יש לו אינטרס שהרב דוד לאו ייבחר וקוראים לו אריה דרעי".

"כולם יודעים שהרב עובדיה מוקיר ומכיר את הרב יעקב שפירא ואת הידידות הרבה שיש ביניהם והערכה שרוחש לו מזה שנים רבות, ואין ספק שחברי הגוף הבוחר ידעו זאת בשעת מבחן, הרב ממשיך ומתמודד כרגיל".

מקורביו מתעקשים כי הרב עובדיה לא יצהיר על תמיכה פומבית ברב דוד לאו, ולשאלתנו, מה יעשה הרב שפירא באם אכן הרב עובדיה כן יפרסם את תמיכתו ברב לאו, הם אומרים כי "חברי הגוף הבוחר ידעו בשעת מבחן את דעתו של הרב עובדיה על הרב שפירא".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

58 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

41
ואז גדולי הדור התמכו ברב שפירא יבל"א והוא ינצח את הרב סתיו....
יצחק
40
זה ההבדל בין ראש ישיבה לרב עיר. מה אפשר לעשות?!
יודי
39
נראה לכם שגדולי ישראל מטומטמים?! הם בודקים ורואים למי יש יותר סיכוי! מי מכיר את הרב שפירא בציבור החילוני?!
רוני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות