המירוץ לרבנות הראשית:

דילמת 'דגל': הרב לאו או הרב שפירא

המירוץ לתפקיד הרב הראשי לישראל מתחמם: במהלך פגישה שנערכה בסוף השבוע האחרון דנו בכירי הכוורת של 'דגל התורה' בסיכוייהם של המועמדים לתפקיד הרב הראשי האשכנזי. השאלה: האם לתמוך בהגר"י שפירא הנחשב למקורב לגדולי ישראל, או להעדיף את רבה של מודיעין הרב דוד לאו • כל הפרטים (חרדים)

|
15
| כיכר השבת |
הרב יעקב שפירא לצד הרב דוד לאו (צילום: פלאש 90, ויקיפדיה - Wini)

המירוץ לרבנות הראשית נמשך: הבוקר (שני) הודיעה באופן רשמי לשכתו של הגאון רבי יצחק דוד גרוסמן, רבה הראשי של מגדל העמק ונשיא מוסדות 'מגדל אור' כי בעקבות הוראתם של גדולי ישראל ובראשם מרן פוסק הדור הגר"ש וואזנר, הרב גרוסמן החליט שלא להתמודד על תפקיד הרב הראשי האשכנזי לישראל.

במקביל, הרב יעקב שפירא ראש ישיבת מרכז הרב, אמור להכריז בקרוב על התמודדותו בצורה פומבית.

הרב שפירא, נחשב לאחד מבכירי הרבנים הציונים הדתיים ומזוהה עם החוגים החרד"לים. הוא נחשב למקורב לגדולי תורה אשכנזים וספרדים כאחד, מה שבעצם מעמיד בדילמה לא פשוטה את ראשי 'דגל התורה' שייאלצו להכריע בשאלה למי להעניק את התמיכה האם לרב שפירא או להרב דוד לאו רבה של מודיעין ובנו של הגאון רבי ישראל מאיר לאו.

בסוף השבוע שעבר, נועדו בכירי 'כוורת הבחירות' של התנועה הליטאית, כשבין היתר השתתפו בפגישה חברי הכנסת משה גפני, אורי מקלב ויעקב אשר, וכן מנחם שפירא, אליעזר ראוכברגר ושבתי מרקוביץ.

הרב יעקב שפירא (צילום: פלאש 90)

במהלך המפגש המתקיים לקראת הבחירות לרבנות, ניתחו הנוכחים את הסיכויים של כל מועמד ועדיפותו על פני האחרים.

בשיחה עם 'כיכר השבת' מסבירים גורמים בתנועה את ההתלבטות הקשה. "מצד אחד הרב דוד לאו, חרדי באורחותיו ומקובל על ציבורים רחבים ואין ספק שהוא יישמע בכל צעדיו לגדולי ישראל, מה שלכאורה אמור להעניק לו את התמיכה האוטומטית".

אך מנגד הוא מסביר, כי צריך לזכור שהרב שפירא גם הוא מקורב לגדולי ישראל החרדיים ובהשקפותיו הינו מייצג את הזרם החרד"לי כשהוא מקפיד על קלה בחמורה. "הרב שפירא חובש כיפה שחורה ונחשב למי שיש לו נסיון רב בתחומי הרבנות. המעלה שלו הינה שהוא מבוגר יותר ומגיע בשל יותר לתפקיד הרם".

השאלה הגדולה לפי הגורמים ב'דגל התורה', היא השורה התחתונה: למי יש יותר סיכויים לגבור במירוץ נגד הרב דוד סתיו שגדולי הדור חוששים מבחירתו האפשרית.

הרב דוד לאו (צילום: ויקיפדיה - Wini)

"אם נראה שלהרב שפירא יש אפשרות לקחת יותר קולות מקרב חברי הגוף הבוחר המזוהים עם אנשי הציונות הדתית התומכים ברב סתיו הרי שנשקול ברצינות תמיכה בו" אומר גורם ב'דגל התרה'.

עם זאת, הוא מסייג את דבריו, ואומר כי גם לרב לאו סיכוי, ולו כלשהו לגבור על סתיו ולהיבחר, ולכן כל השאלות יובאו בסוף לשולחנו של מרן ראש הישיבה הגראיל שטיינמן, שייקבל את ההכרעה בנושא.

הבעייה הקשה מבחינת דגל התורה היא: מה יעשו באם הרב לאו והרב שפירא יתמידו במרוץ עד הרגע האחרון, מה שעלול לפגוע בסיכויים לבחירת רב תורני המקובל על גדולי ישראל, ולאפשר את בחירתו של הרב סתיו שירוויח מהעובדה שהינו מתמודד מול שניהם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
הרב לאו רב עיר כבר הרבה שנים, באיזו עיר הרב שפירא כיהן? מהנסיון שלו בעירוב/מקוה/כשרות/רישום נישואין/ שיעורי תורה לכלל הציבור?
אבי
10
מיזרוחניק נישאר מיזרוחניק לאו הוא מישלנו ואני רוצא רק אותו
שמי
9
אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים
אבינו שבשמיים
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות