

מקרי האלימות נגד החיילים החרדים המכונים "חרדקים" גוברים, בכיר בצה"ל מזהיר מפני פגיעה בנפש של החיילים ודווקא ביטאון "הפלס" הקיצוני מעודד את התופעה.
בשבועות האחרונים מתנהל בריכוזים החרדיים קמפיין אגרסיבי אנונימי כנגד תופעת החרד"קים (חרדים קלי דעת) ותופעת "החרדים החדשים" כשבפשקוילים ובמודעות רחוב נראים חיילים חרדים בצורה משפילה ומבזה.
בימים האחרונים הוגברה המתקפה ואף אירעו מספר מקרי אלימות ותקיפה כנגד אותם חיילים, כשבחלק מהמקרים הותקפו חיילים חרדים הלבושים במדי צה"ל באלימות מילולית ופיזית.
המקרה האחרון התרחש אמש (ראשון) כאשר שני חיילים חרדים שעבר בשכונת אמה שערים בירושלים הותקפו על-ידי עשרות מפגינים שיידו אבנים והבעירו פחי אשפה.
עד עתה לא היתה התייחסות רשמית למקרים הללו בעיתונות החרדית אולם הבוקר בוחר עיתון "הפלס" לעודד ברמז עבה את התופעה, הן בכתבות והן במאמר מערכת.
בכתבה המופיעה בעמודו הראשון של העיתון נכתב בכותרת בולטת כי כלי התקשורת מדווחים על חיילים חרדיים המנודים בסביבתם ונאלצים לפתוח קיבוץ מבודד. "היינו בעיצומו של קמפיין לגיוס חרדים, אבל ההפגנה שהיתה בירושלים הרסה את הכל", אומרת הכותרת שמצטטת גורמים חילונים מצה"ל.
"האחראים על גיוס חרדים ציינו באוזני כתבים כי עצרת הרבבות החריפה את תחושות הנידוי של החיילים החרדים וטירפדה מסע תעמולה שבו התכוונו לעשות נפשות בקרב הציבור החרדי", מדווח בטאון "הפלג הירושלמי" בגאוווה בלתי מוסתרת.


במאמר מערכת נכתב תחת הכותרת, "מחוץ למחנינו מושבם", כי ראשי ישיבות ורבנים התריעו פעמים רבות על תופעת משתפי הפעולה עם הגורמים השלטוניים והצבאיים המסתובבים בערים החרדיות ומנסים לצוד את טרפם במטרה להסיתם ולהדיחם מדרך המסורה.
"משת"פים אלו מופיעים בלבוש חרדי בלב ליבן של השכונות החרדיות כשמטרתם ומטרת משלחיהם לקרר את האמבטי ולהחדיר אט אט בלבבות כי לבוש זה הינו לגיטימי וחלק בלתי נפרד מן הנוף החרדי האותנטי", נכתב במאמר.
"אולם הידיעה שמופיעה היום בעיתוננו מבשרת על תהליך חיובי שהחל להתרחש מתחת לפני השטח ועתה מהדהד בצורה ברורה של הוקעת 'לובשי המדים' בתוכנו", מתאר כותב המאמר.
בהמשך המאמר נכתב כי "על-פי ידיעות שפורסמו בכלי התקשורת הולכת וגוברת התופעה של מחאה ציבורית עממית וספונטאנית המופנית כלפי 'חיילים חרדים' עד אשר הללו מחפשים כל דרך להימנע מהופעתם בצורה פרובקטיבית ופושטים את המדים בטרם ישובו למקומות מגוריהם".
"כמה מהם אמרו כי נואשו לקבל לגיטמזציה במקומותיהם וכי הם חשים כמנודים בסביבתם הטבעית ולפיכך ייאלצו לפתוח 'קיבוץ' מבודד 'באזורי ארץ ריקים' שבהם יעסקו בחקלאות", כותב העיתון, "כפי שציינו כלי התקשורת מגמה זו של הוקעת פורצי הגדר למיניהם הוחרפה בעקבות עצרת הרבבות".
"יש לקוות", מסיים מאמר המערכת, "כי תופעה הרסנית ומסוכנת זו שכבר כמעט גרמה להרס רוחני בתוככי הציבור החרדי אכן תיעלם ממקומותינו וכל המשת"פים הגלויים והסמויים שנותנים יד לגזירות השילטון וחרב ביד משנאינו יבינו בצורה החלטית כי מחוץ למחננו מושבם".
בהמשך מצטט העיתון בתחושת סיפוק כלי תקשורת חילונים המדווחים על הקמפיין בציבור החרדי כנגד אותם המשרתים בצה"ל במטרה להדירם מהקהילה וכן מצטטים חיילים חרדים המספרים כי הם מעדיפים לשמור על פרופיל נמוך כי הם חוששים מסביבתם החרדית, כשהם מדגישים כי מדובר בהחרפה בעקבות קיום עצרת הרבבות.
"חשש לפגיעות בנפש"
במקביל, התופעה החמורה זוכה לגינויים חריפים הן בשדה הפוליטי והן על-ידי בכירים בצה"ל שחוששים לשלום החיילים החרדים.
בפתח ישיבת ועדת פרי הבוקר, תת אלוף גדי אגמון, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם באכ"א, גינה באופן חריף את ההסלמה המתגברת מול חרדים המשרתים בצה"ל.
"אנחנו בעיצומה של מגמה מדאיגה של פגיעה בחרדים המשרתים בצה"ל. אנחנו בעיצומו של מסע דה לגיטימציה של החברה החרדית נגד חרדים המשרתים בצה"ל", אמר אגמון. "אני חושש שבימים הקרובים תהיה עליית מדרגה שתחריף עד כדי פגיעות פיזיות ובנפש, כפי שכמעט קרה אתמול".
אגמון פירט את המקרים ואמר כי "הם סובלים מהתנכלויות קשות - מוציאים אותם במניין, מפעילים עליהם חרם דיבור, מוקיעים את ילדי המשרתים מגני הילדים".
"יש לפעול בנושא גם במישור המשפטי וגם במישור החוקי כדי לתת ערבונות לאותם חיילים חרדים שמשמשים דוגמה ומופת", הוסיף תת אלוף אגמון.
השר יעקב פרי, יו"ר הוועדה לשוויון בנטל, אמר היום על רקע האלימות כלפי החיילים החרדים כי "כל ניסיון לפגוע פיזית או מוראלית בחיילים ייענה מיידית ביד נוקשה מצד המדינה".
יו"ר ישראל ביתנו, חבר-הכנסת אביגדור ליברמן, גינה גם הוא את התופעה. בדף הפייסבוק שלו כתב כי "על ראשי הציבור החרדי וקודם כל על נציגיהם בכנסת, לגנות בפה מלא וללא שום סייג את הניסיון אמש, של תושבים משכונת מאה שערים, לפגוע בשני חיילים צעירים חרדים, משום שעברו בשכונה כשהם לבושים במדי צה"ל".