המרוץ לרבנות הראשית

סוער בבית היהודי: בנט לא מכיר בדיל שנסגר עם ש"ס

הרוחות במפלגת 'הבית היהודי' סוערות לאחר שהיו"ר נפתלי בנט הודיע כי אינו מכיר בהבנות שהושגו בין חברי מפלגתו, בן דהן ואריאל, לבין תנועת ש"ס, על תמיכה ברבנים שלמה עמאר ויעקב אריאל במירוץ לרבנות. גורם חרדי: "המפלגה שהבטיחה כי 'משהו חדש מתחיל', טובעת בביצה של דילים וספינים" (אקטואליה)

|
53
| כיכר השבת |
מתנגד לדיל. בנט (צילום: פלאש 90)

סוער בבית היהודי: לאחר שנציגי המפלגה הדתית הגיעו להבנות עם יו"ר ש"ס אריה דרעי בבחירות לרבנות הראשית, יו"ר 'הבית היהודי' נפתלי בנט מסרב להכיר בהבנות הללו.

בסיכום שהושג בין ש"ס לבית היהודי אמש (ראשון) סוכם על תמיכה משותפת ברב שלמה משה עמאר וברב יעקב אריאל בבחירות לרבנות.

השר בפנתלי בנט, הוציא הודעה מיוחדת בה התנער מהסיכום שהושג בין ש"ס והרב חיים דרוקמן ונציגיו במפלגה הדתית, למרות שאיפשר לפני מספר שבועות לרב דרוקמן לקדם את המהלך.

סיעת 'הבית היהודי' צפויה להתכנס כדי לדון בזהות מועמדה לתפקיד. לפי הדיווח באתר ynet בנט שוקל לאשר חופש הצבעה לחברי הסיעה.

בלשכת בנט טענו כי "הפרסומים השונים לגבי דילים כאלה ואחרים, עם ש"ס או עם מפלגות אחרות, אינם נכונים", זאת למרות שבעקבות הסיכום שהושג, הרב יעקב אריאל הודיע רשמית על התמודדותו.

יצויין כי למרות התנגדותו לדיל שהושג, השר בנט נמנע עד כה מלהצהיר על מועמדו לתפקיד הרב הראשי הבא, כאשר לפי ההערכות הוא תומך ברב דוד סתיו.

למרות תמיכתו של בנט ברב סתיו, מרבית חברי 'הבית היהודי' מתנגדים לרב סתיו ומעוניינים בקידום מועמדותו של הרב אריאל.

גורם המעורב בפרטי המירוץ לרבנות הראשית, אומר ל"כיכר השבת" כי "בנט עשה טעות שלא הצהיר כבר בתחילת המירוץ על תיכתו ברב סתיו. כעת הוא יתקשה לסרב למהלך שיוזמים שניים מגדולי רבני ומנהיגי הציונות הדתית, המוסכמים על כל הציבור הדתי".

יצוין כי לצד הרב דרוקמן, פעלו לקדם את הדיל סגן שר הדתות אלי בן דהן והשר אורי אריאל. כאשר בנט נתן להם ארכה לקדם את הדיל אך הם נכשלו בו, וכעת, משהושג הדיל, זה אירע לאחר שחלף הזמן שבנט נתן למהלך.

בתוך כך, המהלך כולו מוטל בספק לאור העובדה שמפלגת 'יש עתיד' הודיעה כי תתנגד לחקיקה פרסונאלית עבור הרב יעקב אריאל.

גורם חרדי שמעורב בנושא, אומר ל"כיכר השבת" כי "כמה עגום לראות שדווקא המפלגה שהבטיחה כי 'משהו חדש מתחיל', טובעת בביצה של דילים וספינים, במקום להגיע להסכמה ולהוביל מהלך מכובד לבחירת הרבנים הראשיים".

במהלך היום התברר כי לא רק בנט מתנגד לדיל אלא גם סיעות נוספות מהקואליציה, מה שעשוי לסכל את שינויי החקיקה ובכך להביא לביטול הדיל בן ש"ס והבית היהודי.

שר החינוך שי פירון הודיע היום כי מפלגתו תתנגד לניסיון לשנות את החוק עבור הרב עמאר והרב אריאל.

"מפלגת 'יש עתיד' חוזרת ומדגישה כי יש לקיים את הבחירות לרבנות הראשית במועדן ללא דילים וללא שינוי חקיקה", הדגיש פירון והוסיף כי הוא תומך בחוק שיזם ח"כ אלעזר שטרן להגדלת הגוף הבוחר. לדבריו, "יש להרחיב את חברי הגוף הבוחר בכדי לאשר נציגות רחבה יותר של כלל החברה הישראלית".

גם יו"ר מפלגת 'התנועה', שרת המשפטים ציפי לבני הודיעה הבוקר כי היא מתנגדת לתיקון החוק. בראיון ל'גלי צה"ל' אמרה לבני כי אינה שותפה "לשום הצעות חוק אישיות שמסמנות את האישיות הרצויה ואחר כך תופרות הצעת חוק שנראית לכאורה טוב".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

53 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

31
בוקר טוב דרעי התרגילים המסריחים כבר לא עובדים האמינות שלך שווה לאפס ובנט יעשה לך בי"ס נראה שבשנים שישבת בכלא משהו השתנה בית של גויים כוכבית גיור ובכיינות עברו מהעולם את הסודנים אתה יכול לקחת אליך הביתה והחנופה שלך לשמאל לא תועיל דמי נרצחי אוסלו זועקים מהאדמה .נפול תיפול.
כוכבית שנאה
30
הרבנות הרי הם לא מחזיקים מהיכל שלמה הרב אלישיב זצ''ל כשהיה דיין בבית שלמה הם מדלגים מאי הזדהות על הקטע הזה אז מה אתם מכניסים האף שלכם בכל חור תראו החסידים יש להם מועמדים מצוינים ולא מתערבים רק הליוואקס הדרעקים הללו מתערבים שבו בשקט מטומטמים
יובל
29
נו אתם רואים איך מפילים קואלציה פשוט מייצרים סדקים במפלגה היריבה וכבר נותנים להם לבד להתבשל במיץ האגו האישי של כל אחד כל הכבוד לך אריה דרעי
חיימון
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות