כיכר השבת

השרים אישרו: הגוף הבוחר יורחב

ועדת השרים לענייני חקיקה העבירה חלקית את הצעת החוק של ח"כ אלעזר שטרן שביקש להוסיף חמישים נשים לגוף הבוחר את הרבנים הראשיים לישראל. מה לא אושר? (אקטואליה)

|
8
| כיכר השבת |
ח"כ שטרן (צילום: פלאש 90)

הבחירות לרבנות הראשית: ועדת השרים לענייני חקיקה העבירה חלקית את הצעת החוק של ח"כ אלעזר שטרן (התנועה) שביקש להוסיף חמישים נשים לגוף הבוחר את הרבנים הראשיים לישראל.

עם זאת, וועדת השרים לא אישרה את בקשת שטרן שכל רב שירצה להתמודד לרבנות הראשית יצטרך לשמש בפועל כרב עיר ושיהיה לו כושר דיינות.

החוק יצטרך כעת לעבור את אישור הממשלה ולאחר-מכן יגיע לשולחן הכנסת, לאישור בשלוש קריאות, ובמידה ויעבור את כל המשוכות הללו,, ייכנס לתוקף.

גורמים פוליטיים מעריכים כי שטרן יתקשה להעביר את החוק גם בשולחן הממשלה וגם בכנסת, לאור העובדה שבליכוד ובבית היהודי דווקא ביקשו לדחות את ההצבעה על החוק.

במידה ושטרן יצליח להעביר את החוק, כוחם של הנציגים החרדים בגוף הבוחר יהיה דל עד בלתי משפיע, ובכך החרדים יוכלו לאבד את שני הרבנים הראשיים החרדים, כך שכעת יצטרכו הפוליטיקאים החרדים לעבד שעות נוספות בכדי שח"כ שטרן לא יצליח להעביר את החוק בממשלה ובכנסת.

כזכור, בשבוע שעבר אמר שר הדתות לשעבר יעקב מרגי, התומך בהארכת כהונת הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר, כי מי שחושב שגוף הבוחר בידיים של החרדים טועה: "מי שאומר שהגוף הבוחר ביד שלו, לא יודע, לא מבין, חוטא, ומנוע מאינטרסים אישיים".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
רוצים שגם חצי מחברי הכנסת וחברי הממשלה יהיו נשים
אברהם משה
6
קומבינה ועוד קומבינה
יואל
5
של הרשע הזה
דתי לאומי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות