כיכר השבת
הסכסוך בישיבת פוניבז'

הסכסוך בפוניבז' חוזר לבית המשפט

הסכסוך בישיבת פוניבז' חוזר לכותרות: הרב אליעזר כהנמן הגיש בקשה לבית המשפט בה הוא דורש לבטל את הליך הבוררות בין הפלגים שהביא להסכם שלא הצליח לתפוס בשטח. בבקשה טוען הרב כהנמן, כי הבוררים בפרשה ניהלו מערכת קשרים עם הצד השני שבראשות הרב שמואל מרקוביץ' (חדשות, חרדים)

|
30
| כיכר השבת |
הרב כהנמן לצד הרב מרקוביץ' (צילום: יהודה פרקוביץ')

הפילוג הליטאי נמשך - ולא רק במערכת הבחירות.

כאילו לא היה די במחלוקות ובויכוחים הפנימיים בתוככי דגל התורה והפלג הירושלמי שאיימו לקרוע את הציבור הליטאי לשני חלקים הרי שהיום חוזר הסיכסוך בישיבת פונוביז אל הכותרות.

במהלך תקדימי, הגיש הבוקר נשיא ישיבת פוניבז' הרב אליעזר כהנמן לבית המשפט המחוזי בתל אביו בקשה להעביר מתפקידו את הדיין חיים גדליה ציבליסט ששימש כבורר מוסכם במחלוקת בין הגיסים על ניהול הישיבה הידועה.

לדברי הרב כהנמן, התברר לו לאחרונה כי הדיין הרב צימבליסט שהיה נחשב כניטרלי ומקובל על שני הצדדים ולכן מונה כבורר בפרשה, הינו בעצם נוגע בדבר, ומקורב לצד שכנגד בראשותו עומד ראש הישיבה הגר"ש מרקוביץ ועל כן יש לבטל את הבוררות לחלוטין.

נזכיר, כי הסכסוך הינו על השליטה הרוחנית והגשמית בישיבה המפורסמת והינו בין הגיסים הרב אליעזר כהנמן המשמש כנשיא הישיבה של הפלג המכונה "השונאים" לבין גיסו הגר"ש מרקוביץ הנשוי לאחותו ציפורה ומשמש הכראש ישיבה של הפלג המכונה "מחבלים".

במהלך השנים גלשה המחלוקת בין הצדדים לתקריות אלימות, ובשנת 1999 ישבו הצדדים לשיחות גישור וחתמו על פסק בוררות כשאת הצד של הרב כהנמן ייצג הגאון רבי פנחס שרייבר זצ"ל ואת הצד של הרב מרקוביץ ייצג הגאון רבי מאיר הייזלר ואילו הדיין השלישי המוסכם היה הגאון רבי חיים צימבליסט.

אלא שלמרות ההסכם הסכסוך לא פג כשלטענת שני הצדדים נרשמו הפרות, והדבר אף הגיע למחלוקת בין גדולי ישראל כשמרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל סמך על הבוררות ומנגד מרנן ורבנן הגרמי"ל לפקוביץ זצ"ל והגר"ח קנייבסקי לא קיבלו אותה כפשוטה.

בתקופה האחרונה הזמין הדיין הרב צימבליסט את הרב כהנמן למספר דיונים בנושא הסיכסוך בישיבה והבוקר כאמור הגיש הרב כהנמן צו מניעה כנגד הדיין וזאת משום שלטענתו התברר לו כי בניגוד למה שחשב קודם הרי לרב צימבליסט יש קשר עמוק עם הגר"ש מרקוביץ וכי הוא נוטה לטובתו. עוד נטען כי השניים פועלים בשיתוף פעולה הדוק על מנת להטות את פסק הבוררות לטובת הגר"ש מרקוביץ וצד "המחבלים".

לדברי הרב כהנמן בשנים האחרונות הוסכם כי בכל סיכסוך בין הגיסים יכריע מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן ולא הבוררים.

אולם, בתקופה האחרונה הבוררים החזירו עצמם לתמונה וניסו לדון בסכסוך, דבר שאינו מקובל על הרב כהנמן, ולכן הוא מבקש מבית המשפט לפסול אותם ולהחליפם בבוררים אחרים.

עו"ד בועז פייל ממשרד יגאל ארנון ושות' המייצג את הרב מרקוביץ אמר לאתר 'כלכליסט': "מדובר בחולייה בשרשרת הליכים הננקטים על ידי כהנמן במטרה להתחמק מהליך הבוררות. כהנמן עושה זה שנים כל שביכולתו על מנת שלא לקיים את פסק הבוררות וכל טענותיו נגד התנהלות הבוררים הן טענות ממוחזרות שהועלו אף בפני הבוררים עצמם ונדחו על ידם. מדובר בטענות מצוצות מן האצבע וחסרי כל בסיס".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

30 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
שהוא מרים יד בתורת משה עכל"ק ויהיה בנידוי ....
בן תורה
12
התייעץ עם הרב אלישיב שדעתו היתה ברורה מראש, לזה אפשר לקרוא צדק?
יהודי
11
ללמוד! ולקיים???
חרפה
כהנמן ודרשוביץ וההתנכלות לגרודנא
שייקה
כי בשבילם הגדויילים יחליטו ככל אשר ירוך
שמואל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות