

מידי שבוע מחלק הרב אמנון יצחק עשרות אלפי עותקים של הגליון 'גנזי המלך' בתוך בתי הכנסת המרכזיים ברחבי הארץ.
כעת, לאחר החודש הסוער שהיה סביב הרב יצחק, וזאת בשל מכתבו של מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף שהגדירו כ'הקדיח תבשילו', ומכתב הרבנים החריף תחת הכותרת 'רבם דקרו', החליטו מספר נערים להשליך את הגליון לפח האשפה המרכזי בשכונת גאולה בירושלים
צלם 'כיכר השבת' ישי דריקס תיעד את העלונים זרוקים בתוך פח האשפה.
יצוין כי מדובר במקרה חריג וזה בשל כך שהעלון מכיל דברי תורה גם של הרב יצחק עצמו.
הערכה כי אלו שעומדים מאחורי המעשה, עשו זאת בשל המחלוקת עם תנועת ש"ס, ובשל כך שבעלון מוכנס עמוד פוליטי, ובין היתר נכתב בו: "אוהבים את הרב עובדיה מצביעים לרב אמנון יצחק", דבר שמכעיס את פעילי ש"ס הטוענים כי ר' אמנון משתמש בשמו של מרן פוסק הדור בכדי להביא קולות למפלגתו למרות שהרב אמר עליו 'הקדיח תבשילו'.
אחד מפעילי ש"ס אמר ל'כיכר השבת': "לא יתכן שהרב אמנון יצחק ישתמש בשמו של הרב עובדיה יוסף בכדי להביא קולות למפלגת הנישה שלו, אנשים יכולים לחשוב כאילו שמרן תומך חס ושלום ב'כח להשפעי', למה הוא לא מוסיף באותו עמוד שהרב עובדיה אמר עליו 'הקדיח תבשילו', זה לא מתאים".
עם זאת אומר הפעיל: "זה גם לא נכון לזרוק את העלונים לפח האשפה, אחרי הכל יש בהם דברי תורה, כנראה הרב יצחק הצליח להרגיז את הפעילים יותר מדי בזה שהכניס את שמו של מרן הרב עובדיה לקמפיין הבחירות שלו".
עו"ד אליהו שיפר מאנשי הרב אמנון יצחק מסר בתגובה: " מי שזורק דברי תורה לפח עונשו רב. לפי זה יש לזרוק מבתי כנסת בשבת כל מי שמדבר בעבור מפלגה כלשהי. וזו פשיטת רגל דתית וערכית של המפלגות כאילו אין תורה בישראל ואין אלוקים בשמים. הדתיות".

















