

תנועת ש"ס החליטה בשבועיים האחרונים לשנות את האסטרטגיה בקמפיין הבחירות, ולשוב להשתמש באפליית המזרחיים ובשד העדתי כדי לשכנע מצביעים לבחור בתנועה הספרדית.
מאז לכתו של דרעי מהחיים הפוליטיים, נדמה היה הקמפיין העדתי נגנז בש"ס, לטובת קמפיין בחירות ממוצע העוסק בין היצר בהישגי השקים ובעניינים חברתיים שונים.
אלא שכעת, למרות הקו הראשוני, שבה ש"ס כבימיה הראשונים לעסוק בנושא העדתי ובטענות הקיפוח במלוא המרץ בתקווה כי הדבר יסייע לה להתגבר על הקשיים ולחצות את רף 11 המנדטים.
במאמר מיוחד שפרסם בדף הפייסבוק שלו, מסביר אריה דרעי את מניעי ההחלטה להעלות שוב את הנושא העדתי ומאשים כמובן את נתניהו, איתו מנהלת ש"ס מלחמת הכל בכל בימים האחרונים.
"לא בלב קל ולאחר לבטים רבים החלטתי, שכחלק מתפקידי בחיים הציבוריים, אני מחויב לשים על השולחן את סיפורם של המזרחיים בישראל", כותב דרעי בפתח המאמר, בו מגדיר את הנושא כ"פצע פתוח" שאי-אפשר לכסות או להסתיר אלא "צריך לרפא אותו".
דרעי ממשיך וטוען כי כדי שנוכל לברוא חברה מאוחדת וצודקת, עלינו ליצור קודם כל שוויון. "לצערנו בישראל עדיין אין שוויון לבני עדות המזרח. המאבק הספרדי לשוויון אין מטרתו ליצור ריב ומדון ולהיכנס לעימות עם אחינו בני העדות האחרות. חלילה", הוא מבהיר.
"הייעוד הגדול שלנו הוא ליצור גשר בין חלקי העם, משימת חיי הוא ליטול חלק בהקמתו של גשר זה, אך שלב הביניים ההכרחי והכואב הוא להקדים וליצור בין חלקי העם שוויון. גשר יציב שיכול להחזיר את החברה הישראלית יוכל להתקיים רק בין הרים שווים", כותב מנהיג תנועת ש"ס.
באשר לטענות על "השד העדתי", כותב אריה דרעי: "אתם יכולים לבוא אלי בטענות שאני מעורר איזה שד עדתי , אתם יכולים להאשים אותי שאני מדבר על עניין שכבר אינו אקטואלי כי הכול הסתדר, אתם יכולים גם לטעון נגדי שאני הולך במהלך שכלי מתוכנן היטב, כדי לקושש קולות תוך שימוש בטיעון מלאכותי".
"לא יעזור לכם. המציאות מדברת נגדכם", הוא משיב, "היא מדברת ברבבות עיניים כבויות, היא מדברת במאות אלפי בתים שבין כתליהם שולטת מצוקה, היא מדברת בקרוב למיליון ילדים רעבים, היא מדברת בלשון של ייאוש כי אתם מפנים אליה גב, כי אתם מתעלמים, כי אתם לא רוצים להודות בקיומה, לא בסיבות שגורמים לה ולא במאפיינים שלה ובעיקר לא במאפיין העיקרי: זה העדתי".
בדבריו טוען דרעי כי המציאות הזו מדבר גם מגרונם של מזרחיים שלמדו ליבה והוציא בגרות והשקיעו באקדמיה, אך הם נתקלים שוב ושוב "בתקרת זכוכית שאותה חזרתי לנפץ".
"כן, גם בדור הזה לא מעט מזרחיים נושאים עימם את הכאב ותדהמת המפגש מנוכחותה של האפליה העדתית ועם הסטריאוטיפ האנטי מזרחי המגביל, עוצר ההתקדמות, המעליב", כותב דרעי, "גם היום זה עדיין קורה לנערים ונערות ממוצא מזרחי ובודאי למבוגרים יותר, בבית הספר, בתנועות הנוער, באוניברסיטה, כשהם באים לראיון עבודה או לפגישה ראשונה, רבים מהם מתקשים לעכל את העובדה, שעם שם משפחה שונה, צבע עור שונה, האפשרויות שלהם להתקדם בחברה הישראלית היו טובות יותר".
דרעי מוסיף כי היה מאושר אילו הניתוחים הסטטיסטיים היו מלמדים שאין קשר בין מוצא מזרחי לעוני, למצוקה, לשכר נמוך ועוד. "אתם הרי יודעים שזה בדיוק מה שמראים הנתונים. אתם גם יודעים מה הפער הגדול בין אחוז המזרחיים במדינה, לבין האחוז שלהם מבין בעלי התפקידים הבכירים בחברה הישראלית, בתחומים כמו האקדמיה, הכלכלה ומערכת המשפט".
"העובדות הן ברורות: גם מי שלא יודה שהאפליה השקטה נגד מזרחיים עדיין רוחשת מתחת לפני השטח, ייאלץ להסכים כי הפער העדתי עדיין קיים ומאיים", מוסיף דרעי.
בדבריו, הוא בוחר כמובן להטיח בראש הממשלה בנימין נתניהו שוב את העובדה שאינו רוצה מזרחיים, לאחר שכבר דיבר בעבר על הדחת כחלון המזרחי מהליכוד וההתנכלות לש"ס בלקיחת משרדי השיכון והפנים רק בשל היותה מפלגה ספרדית, כמו גם הביטוי - ממנו הספיק לחזור ולהתנצל - על-כך שהליכוד הפך למפלגה של 'רוסים ולבנים'.
"קחו לדוגמא את המערכת הפוליטית", כותב אריה דרעי, "אם לא די בכך שבראש שום מפלגה גדולה אין מועמד מזרחי, שלא לדבר או להעיז לחלום על מועמד מזרחי לראשות ממשלה, הרי שכשבוחנים את הרכבה הצפוי של ממשלת נתניהו הבאה מגלים ששום מזרחי לא מיועד להשתבץ אפילו באחד התפקידים הבכירים: ביטחון, אוצר, חוץ ואף לא בתיקים הבאים בחשיבותם; חינוך ומשפטים".
"לא מדובר כאן במאבק על ג'ובים למזרחיים, אלא בניסיון לשנות מציאות פוליטית שמעצבת את היחס למזרחיים, ואף את תודעתם העצמית של המזרחיים עצמם ובפרט של בני הנוער שלנו. בני עדות המזרח בתפקידים מיניסטריאליים בכירים, ישנו סטריאוטיפים ותפיסות גזעניות, וישקמו את האמון של בני הנוער שלנו בעצמם", טוען דרעי.
דרעי מבטיח כי ש"ס תמשיך לשאת בקול צלול את קולם של אלה שאין להם, "של אלה שמצוקתם ממתינה זמן רב מידי לפתרון, של אלה שהעלבון והכאב בעיניהם, מזכיר לנו את אלו שאנחנו ראינו בעיני אבותינו, ואת החיוך שהלך ודעך אז מפניהן של האמהות שלנו. אנחנו עושים זאת מתוך אחריות לחברה הישראלית, שלא תהיה מתוקנת עד שלא יתוקנו העוולות האלה", הוא שב ומבטיח ולא שוכח להבטיח כי ידאג גם לערביי ישראל המקופחים.
"ליבי מלא אהבה לכלל ישראל. איני רואה את עצמי, כמי שבא לרפא רק ציבור מסוים אחד בחברה. כשאני מביט בחברה הישראלית השסועה היצרית והגועשת במחלוקות רבות, ובכל זאת מצליחה לקיים בתוכה קשרים של רעות וחיבה בין עדות והשקפות, אני יודע שבפעולותיי למיגור הקיפוח והדיכוי, אני עושה זאת למען החברה כולה, כי לחברה כולה ייטב כשייווצר שוויון", כותב דרעי לסיום.