בצל המבצע הצבאי המתגלגל בדרום וגיוס המילואים, סוגית גיוס בני הישיבות נידונת בשעות אלו בבג"ץ: הדיון הינו בעתירה של ארגון "המחנה המשותף", עמותת חדו"ש והפורום לשוויון בנטל.
העותרים התקוממו על הצהרת צה"ל שאינו מוכן ללכת לכפייה ופועל רק בהידברות. בתשובת המדינה נטען כי כל מי שמגיע לגיל גיוס יישלח לו צו גיוס, עפ"י החוק, אך עדיין למדינה יש זכות לשיקול דעת על עיתוי הגיוס בפועל לכל אחד.
עוד טענה המדינה כי היא עדיין ממתינה לחקיקה מוסדרת בנושא ואם לא יתרחש שום שינוי במצב החוקי הרשמי היא אכן תבצע גיוס רחב על כולם.
על המצב כעת אמרה המדינה כי שנתוני 94 ו-95 יגוייסו כבר בקיץ הקרוב, ומדובר על כ-9000 תלמידי ישיבות. למרות זאת דיווחה המדינה כי עד עתה מתוך 9,000 חייבי גיוס אליהם נשלח צו, רק 800 נענו ובאו ללשכת הגיוס.
לא היה כל תכנון מוקדם שהדיון יתבצע ביום שכזה, כמובן, אך התזמון מביא איתו רגישויות נוספות מכל הצדדים המעורבים.
בשיחה ל"כיכר השבת" אומר בועז נול, מראשי "המחנה המשותף", כי "דווקא ביום כזה ברור לכולם הצורך בשוויון בנטל וברור הצורך ליישם חוק קיים. המדינה השיבה כי היא מתכננת לגייס כבר בקיץ 9000 תלמידים, אם זה נכון - המאבק ניצח והמהפכה התחילה. ברור לכולם שזה תהליך שיקח זמן אך סדר הגודל הזה בהחלט מראה על תחילתה של מהפכה. על המדינה ליצור מסגרות מתאימות שיקלטו את החיילים הללו, כמו נח"ל חרדי, שירות לאומי, ועוד אני רק מקווה שבגץ אכן יוודא כי המדינה תקיים את התחייבותה".
לאחר הדיון על סוגית הגיוס, החל דיון נוסף על תקצוב ישיבות בעקבות אי גיוס והוא מתנהל כעת.