60 בנות, החלו את שנת הלימודים החדשה בסמינר "דרכי שרה", השוכן בבניין משרדי בירושלים, סמינר שהוקם כדי לספק לבנות תעודת בגרות, בניגוד למרבית הסמינרים בבני-ברק ובירושלים.
מאחורי הסמינר עומדת תנועת "טוב", המייצגת את מי שכונו בעבר "החרדים החדשים", וקמה כדי להציג אלטרנטיבה לשלטון של סיעת "דגל התורה" בציבור החרדי ולחיזוק מעמדם של אותם שיוצאים לעבוד ונדחים בשל כך ממוסדות החינוך.
סימה ולס, מנהלת הסינר, אומרת בשיחה עם "הארץ" כי השוני היחיד שיש בין הסמינר החדש לשאר הסמינרים הוא תעודת הבגרות, "בכל ממד אחר זהו בית יעקב לכל דבר", היא מבהירה.
"ההורים מבינים שכאשר בנותיהן ירצו להירשם ללימודים גבוהים, הן ייאלצו לבזבז זמן וכסף על מכינה ללימודים קדם אקדמיים. הם רוצים לקצר תהליכים", היא מוסיפה ומדגישה כי "אלה בנות שמתעתדות לפרנס את המשפחה".
שנת הלימודים הנוכחית, היא השנה השלישית מאז הוקם הסמינר, אך השנה לראשונה ייגשו בנות הסמינר, 14 תלמידות כיתה י"א, לבחינות הבגרות. לפי הדיווח ב'הארץ', התלמידות נבחרות בקפידה ועוברות מבחנים כדי לבדוק אם הן מתאימות לקמת הלימודים הגבוהה.
ב"דרכי שרה" לומדים במקצועות החובה, שש שעות מדעים ושש שעות מדעי המחשב, וניגשים לבגרות חמש יחידות, זאת מלבד חמש יחידות בתנ"ך, ספרות ועוד. בספרות לומדים בין השאר את עגנון, חיים סבתו ושירי זלדה וכן מבחר מספרות העולם.
"פוטנציאל החיכוך בין ההשקפה הדתית ותוכני הלימוד הוא גבוה ומאתגר אותנו כל הזמן", אומרת ולס. "אנחנו מדגישים את חובת הציות להלכה למשל, לפני כל דיון בדמוקרטיה ובחוקי השלטון".
יצויין כי כבר במשך שנים פועלים סמינרים שמעניקים תעודות בגרות, בפתח תקווה, חיפה וברחובות וכן סמינר לוסטיג ברמת גן.
אב של בת בסמינר, מצביע בשיחה עם "הארץ" על שני אירועים משמעותיים ככאלו שמחזקים את סיעת טוב. הראשון, הסתלקות מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל והשני ההפיכה ב'יתד נאמן', כאשר העורך שהוביל קו קיצוני ומלחמה נגד החרדים העובדים סולק מתפקידו.
מנהלת הסמינר ולס מספרת לסיום כי אחת הבנות הודיעה על כוונתה ללמוד רפואה. "אנחנו ניתן לה את כל התמיכה הלימודית והמורלית הדרושה, אבל אני עדיין חושבת שמבחינת העבודה המתאימה לאם, להיות רופאה כרוך בשנות לימודים רבות ושעות משמרות רבות. אנחנו לא נמליץ על כך", היא אומרת.