הרב עובדיה: להקפיא הליך הבחירות

מרן הרב עובדיה יוסף הורה לשר מרגי להקפיא את ההליכים לבחירות לרבנות ירושלים. הפרשן הפוליטי יעקב ריבלין למרדכי לביא: "ש"ס לא רוצה מלחמה עם יהדות התורה". ריבלין טוען עוד: גם המועמד הבטוח, הרב יצחק יוסף, לא היתה דעתו נוחה מהדיל - כך מספרים מקורביו

|
16
|
מרגי והרב יצחק יוסף (צילום: פלאש 90, מאיר אלפסי)

יעקב ריבלין, הפרשן הפוליטי של בקהילה, חשף הבוקר כי מרן הרב עובדיה יוסף הורה לשר הדתות, יעקב מרגי להקפיא את ההליכים לבחירות לרבנות ירושלים.

בראיון למרדכי לביא ברדיו "קול ברמה" הזכיר ריבלין כי בכינוס הוועדה לקראת הבחירות בו נדחו שישה ערעורים, על-ידי ראש העיר ברקת, נציג שר הדתות ועוזר ראש המנהלת. "שני הרבנים היחידים שנמצאים בוועדה הזאת - הרב בן שמעון והרב דוד אבוחצירה, קבעו שיש לקבל את הערעורים ויש לשנות את מפת גוף הבוחר".

ריבלין המשיך וסיפר על הדרך שבה נרקם הדיל המדובר, ועל הרגע שבו הוא הוקפא, בפתאומיות.

לפי ריבלין, "ש"ס החליטה שלא לריב עם דגל התורה. היה מי שחשב שבעקבות חילופי ההנהגה, לאחר פטירת מרן הרב אלישיב, אז אפשר לרוץ על הדיל הזה. אבל פתאום התברר שגם ההנהגה החדשה לא שבעת רצון מה'דיל' הזה".

מה מרוויחה מכך ש"ס? "היא לא מקבלת מלחמה. גם בתוך התנועה היו רבים כאלה שדעתם לא היתה נוחה מזה. גם המועמד הבטוח, הרב יצחק יוסף, לא היתה דעתו נוחה מהדיל - כך מספרים מקורביו".

בעניין אחר, התייחס ריבלין לפתיחת שנת הלימודים בירושלים ולגידול בכמות התלמידים במגזר הערבי. "בתחנות הרדיו החילוניות, מדברים בדאגה על הגידול החרדי. אומרים שהם השתלטו על העיר. כמו שם, גם פה אני לא אוהב את הקונוטציה.

"אנחנו סיפחנו את הערבים אלינו. אין דרך להוציא את הערבים מפה", אמר ריבלין. "אני חושב שיש מקום לחלק את העיר - שיהיה שליש חרדים, שליש ערבים ושליש חילונים. אולי נחלק את העיר בין המגזרים השונים בירושלים". 

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
אריה חכם מאוד ידע איפה השמנת והכסף והכבוד אשריו ואשרי חלקו
רבי בבר
10
והדתיים לאומים לא יקבלו שליש??? ב' אין לחלק את הארץ! אתה משוגע?
גילוי-דעת
9
עוד פעםפ ש"ס התבזתה והוכח מי הם הבוסים האמיתיים האדונים הליטאים! אין ברירה כולם יצביעו לרב אמסלם הספרדי הגאה היחיד!
סטבון
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות