סופגניות. אי אפשר איתן ואי אפשר בלעדיהן. לפי הכמות שמוצאת למכירה ברחובות נראה כאילו זו מצוות היום לא פחות מחיוב אכילת מצות בפסח..
קבלו את המתכון הכי בסיסי, הכי פשוט ו..הכי טעים!
חומרים:
1 ק"ג קמח
שתי כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
כף תמצית וניל
3 ביצים
2 כפיות מלח
6 כפות שמן
כף ברנדי
כוס מים
ריבה למילוי
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים חוץ מהמים שאותם מוסיפים לאחר מכן בהדרגה. שימו לב! סוד הצלחת הסופגניות בערבוב ממושך. לפחות עשר דקות במיקסר ורבע שעה ביד. לא כדאי לעשות קיצורי דרך.
מניחים את הבצק להתפחה כשעה במקום חמים
יוצרים עיגולים בעזרת כוס בעלת קוטר רצוי ומניחים להם לתפוח שוב כעשרים דקות
מחממים בסיר שמן עמוק ומטגנים כל סופגניה כ2-3 דקות מכל צד. השמן צריך להיות חם מאד אך לא רותח.
את הריבה מזריקים פנימה כשהסופגניות עדיין חמות.
יש לכן מתכון מעניין של סופגניות? שילחו אלינו לam@kikar.net