רכיבים
- 1.2 ק"ג נתח אוסובוקו טרי מרשת הקצביות של וול דאן
- 1 כוס קמח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית + 1 כפית שטוחה מלח
- 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 ראש כרישה, חתוך לפרוסות
- 3 שורשי פטרוזיליה, מקולפים וחתוכים לפרוסות
- 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לפרוסות
- 1 שורש סלרי, מקולף ופרוס
- 1/4 כוס עלי סלרי קצוצים
- 15 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה, שטופים היטב
- 1 כף פלפל אנגלי
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
- 1 כף סילאן
- 5-6 עלי דפנה
- 1 ענף תימין
- 4 ענפי מרווה
- 1 כף רסק עגבניות איכותי
- 500 מ"ל ציר ירקות או 500 מ"ל מים חמים + 1 כף אבקת מרק עוף
- 180 מ"ל מים חמים
- 1/2 כוס יין אדום יבש
אופן ההכנה:
"אוסובוקו" באיטלקית זה "שריר הזרוע", שמו של נתח מספר 8 בו אנחנו משתמשים הפעם כיוון שהוא מתאים במיוחד לבישול ארוך. הנתח נמצא מתחת לכתף ומלא ברקמות חיבור, מה שמעניק לו עסיסיות וטעם. הנתח כולל עצם ובתוכה מח שהופך לנימוח וחמאתי בשל הבישול הארוך - מעדן אמיתי.
כדי להבטיח תוצאה מושלמת, בחרתי נתח אוסובוקו של וול דאן - רשת קצביות שמתמחה בבשרים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעמו של הבשר: חוויית גורמה בארוחה ביתית.
בוול דאן תוכלו למצוא סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח ומנה ומעניקים לה עסיסיות וארומטיות ייחודית.
לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.
צפו באופן ההכנה:
1. בתבנית גדולה, מניחים את הקמח, מוסיפים 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכף פפריקה ומערבבים היטב. מצפים את נתחי הבשר בתערובת הקמח משני הצדדים.
2. בסיר רחב בעל דפנות עבות שמתאים לתבשיל קדירה ארוך, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את נתחי הבשר, צורבים אותם במשך 2 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.
3. מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים, פלפל אנגלי, כפית מלח שטוחה, צ'ילי קצוץ, כף פפריקה, סילאן, רסק עגבניות, עלי סלרי ואת תפוחי האדמה שלמים בקליפתם (שוטפים היטב לפני). מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, כך שהירקות יהיו מצופים בתבלינים וצרובים קלות.
4. יוצקים לסיר את היין, מצמצמים מעט את הנוזלים ואז מניחים את נתחי הבשר על הירקות. מסדרים עליהם את עלי הדפנה, ענף התימין וענפי המרווה, יוצקים על הכל את ציר הירקות או מים עם אבקת מרק ו-180 מ"ל מים חמים. הנוזלים צריכים להגיע לגובה הבשר ולכסות אותו מעט.
5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 3-4 שעות, עד שהבשר ממש מתפרק מהעצם והירקות רכים. חשוב לערבב את התבשיל במהלך הבישול ואף לטעום ולשפר את התיבול, אם צריך.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.
מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן
להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:
ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335
רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833
בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350
צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.
וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344
בני ברק: 054-9950979
חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!