כיכר השבת
מארחים בחנוכה

פשטידת בשר עסיסית עם ציפוי פריך מעל

מדובר בשכבה עסיסית של תבשיל בשר, שעועית שחורה ותירס מכוסה בציפוי פריך ומעט מתקתק שדומה לטורטיה קראנצ'ית - המנה המושלמת לאירוח או לארוחה משפחתית כיפית. תוך שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

|
2
| כיכר השבת |
טָמָלֶה פאי: פשטידת בשר עם ציפוי פריך מלמעלה (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • שמן / תרסיס שמן
  • 450 גרם בשר בקר טחון / בשר הודו טחון / עוף טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 כוס שעועית שחורה מקופסת שימורים / שעועית שחורה שהושרתה לילה קודם
  • 1 כוס תירס מקופסת שימורים / תירס קפוא (ומופשר)
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן
  • 1 כוס ציר בקר / ציר עוף / מים + אבקת מרק
  • 1/2 כוס פלפל ירוק חתוך לקוביות (לא חובה)
  • 1 כף אבקת צ'ילי / פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3/4 כוס קמח תירס
  • 1 כף קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס חלב על בסיס צמחי / מים
  • 1 כף שמן צמחי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית גדולה עם דפנות גבוהות.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבשר הטחון והבצל במשך 10 דקות, עד שהבשר שחום והבצל שקוף.

3. מסננים ושוטפים היטב את השעועית השחורה והתירס ומוסיפים אותם למחבת יחד עם רוטב העגבניות, ציר הבקר או מים עם אבקת מרק, הפלפל הירוק, אבקת הצ'ילי או הפפריקה, הכמון, 1 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור. מבשלים במשך 15 דקות ומכבים את האש.

4. בקערה בינונית, מערבבים את קמח התירס עם הקמח הלבן, הסוכר, אבקת האפייה וכפית המלח. בקערה קטנה נפרדת, טורפים את הביצה עם החלב הצמחי או המים והשמן, יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת קמח התירס ומערבבים ביחד עד לקבלת תערובת אחידה.

5. משטחים את תבשיל הבשר בתבנית המוכנה ומורחים מעל את תערובת ציפוי קמח התירס - בתחילה שכבת קמח התירס תתמזג עם תבשיל הבשר, אך תוך כדי אפייה היא תעלה ותהפוך לשכבה פריכה.

6. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה מקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם, לצד פרוסות אבוקדו וסלסת עגבניות חריפה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
אהבתי את הציפוי
ללא שם
1
בישול של שעועית שחורה 15 דק לא מספיק אפילו עים עוד 25 דק בתנור זה מאוד גבולי. גם לבשר זה לא מספיק. בקר טחין צריך בישול ארוך להוציא טעמים להפוך מבשר לתבשיל
ללא שם
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות