רכיבים
- 5 תפוחי אדמה עגולים בינוניים, קלופים
- 2 בצלים, קצוצים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים (רק החלק הירוק)
- 1 ביצה
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית ראס אל חנות
- 6 כפות שמן
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 1 כוסות שמן - לטיגון המפרום
לציפוי:
- 2 ביצים
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1 כוס קמח, מנופה
לרוטב:
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אבקת מרק עוף (פרווה)
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מסירים מהאש ונותנים להם להצטנן.
2. בקערה גדולה, מערבבים לתערובת אחידה את הבשר הטחון עם הבצל המטוגן, הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק, הביצה, השום, 2 כפות שמן והתבלינים: פפריקה, כמון, ראס אל חנות, מלח ופלפל שחור.
3. חוצים לשניים לרוחב כל תפוח אדמה ואז חוצים כל חצי לאורך כמעט עד הסוף, כך שיתקבל מעין כיס (או סנדוויץ', אם תרצו) שמחובר בקצה. ממלאים בפנים את תערובת הבשר.
5. מחממים היטב את השמן לטיגון המפרום.
5. בצלחת אחת מניחים את הקמח ובצלחת נפרדת, טורפים היטב את הביצים עם רסק העגבניות. מצפים כל סנדוויץ' בקמח מכל הצדדים, מנערים קלות, טובלים בביצים מכל הצדדים ומעבירים מיד לשמן החם לטיגון, עד שהמפרום שחום משני הצדדים.
6. מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז רחב, מחממים את השמן ומוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים. מטגנים במשך 3 דקות ויוצקים על הכל 2 כוסות מים רותחים.
7. מסדרים בסיר את קציצות המפרום המטוגנות, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות על אש בינונית-נמוכה. בסוף הבישול, אפשר לפזר מעל כוסברה קצוצה. מגישים חם לצד תוספות כמו קוסקוס, אורז, ירקות מאודים וכל תוספת אהובה אחרת.