רכיבים
- 1 חבילת בצק עלים, מופשר
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל לבן, קצוץ דק
- 4 כפות שמן
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי
- מלח ופלפל שחור
לציפוי: ביצה טרופה ושומשום
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מטגנים תוך כדי שמפוררים אותו באופן מתמיד עם כף עץ, עד שהבשר כבר לא ורוד.
2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל רוטב צ'ילי, מערבבים לציפוי מלא ומסירים מהאש. נותנים לבשר להצטנן היטב.
3. על משטח עבודה נקי, פותחים את הבצק ומחלקים אותו בראש ל-3 חלקים שווים (דמיינו 2 קווי אורך שמחלקים את הבצק ל-3, או סמנו בעדינות בעזרת סכין). בשליש האמצעי של הבצק מניחים את הבשר בצורה של תלולית ארוכה.
4. בעזרת סכין, חותכים את השליש הימני והשליש השמאלי לרצועות אלכסוניות וסוגרים אותן לסירוגין על הבשר. מהדקים את קצוות הבצק ובזהירות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה.