זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג קמח כוסמין מלא או 80% (מודדים אחרי הניפוי)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סילאן טבעי או 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 2 כוסות מים
- 1 כף מלח
- 1 ביצה, טרופה - להברשה
- שומשום שחור או לבן או תערובת של שניהם - לקישוט
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל המרכיבים בקערת מיקסר, מלבד המלח. מעבדים בעזרת וו לישה במשך 2 דקות, מוסיפים את המלח ומעבדים 10 דקות נוספות - לא פחות.
2. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שווה - בינוני או קטן, לפי גודל וכמות הלחמניות שאתם רוצים. מרדדים כל כדור ל"נחש" וקושרים, כדי לקבל לחמניית קשר.
4. מסדרים את הלחמניות בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות.
5. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה מכל הצדדים.