זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים היטב ומסוננים
- 1 תפוח אדמה שבושל בסיר מלא מים עד לריכוך, מקולף וחתוך לרבעים
- 1 ביצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- חופן עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים
- 2 שיני שום
- 2 כפיות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור
- 1 כוס פירורי לחם לציפוי
- שמן זית לטיגון בגובה 1-2 ס"מ
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את כל המרכיבים - מלבד פירורי הלחם ושמן הזית - במשך 5 שניות, מגרדים את דפנות הקערה וטוחנים שוב עד לקבלת עיסה אחידה.
2. יוצרים קציצות בגודל שווה מהעיסה, מסדרים אותן במגש ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
3. מחממים בסיר 1-2 ס"מ של שמן זית, ובמקביל מצפים את הקציצות בפירורי הלחם. מטגנים אותן בקבוצות בשמן החם עד להזהבה יפה מכל הצדדים.