רכיבים
- 450 גרם נתחי חזה עוף
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- 2 כפות שמן זית
לבטטות:
- 1 כף שמן זית
- 2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור
לזיגוג:
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מייבשים את העוף בעזרת מגבת נייר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומצפים את חזות העוף בקמח.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה שבטוחה גם לשימוש בתנור, על אש בינונית גבוהה. מניחים את העופות במחבת ומטגנים במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לצלחת.
3. מוסיפים למחבת 1 כף שמן, ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את הבטטות, הבצל ושום ומאדים במשך 5-8 דקות, עד שהירקות מוזהבים ומתקרמלים (הבטטות לא צריכות להיות מבושלות לגמרי).
4. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומחזירים את נתחי העוף למחבת.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהעופות מוכנים והבטטות רכות.
6. במקביל, מכינים את הזיגוג: במחבת קטנה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את החומץ והסירופ, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 10 דקות עד שהרוטב מסמיך. כשהעוף והבטטות מוכנים, מסירים מהתנור ויוצקים עליהם מיד את הזיגוג. מגישים חם.