זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 350 גרם ספגטי
- שתי כרישות (החלק הלבן), פרוסות דק
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- מיץ וגרידת קליפה מלימון אחד
- 3 גבעולי בזיליקום + תוספת לקישוט
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
אופן הכנת פסטה ברוטב לימון:
1. במחבת גדולה עם שוליים גבוהים, מערבבים את הפסטה עם 4 וחצי כוסות מים ושאר המרכיבים, מלבד מיץ הלימון הפרמזן.
2. מביאים הכל לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומדי פעם מערבבים, עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי והפסטה מבושלת היטב, במשך 8-10 דקות.
3. מוסיפים את מיץ הלימון והפרמזן, מערבבים ומתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך. מקשטים בעלי בזיליקום טריים קצוצים ומגישים מיד.