זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- שמן זית 2 כפות
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 ענפי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה מקופסת שימורים
- מלח ופלפל שחור
- 4 שיני שום, פרוסות דק
- 4 גבעולי תימין טריים
- 2 עלי דפנה
- 7 כוסות ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
- 400 גרם טורטליני, בכל מילוי שאתם מעדיפים
- להגשה: גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
אופן הכנת מרק טורטליני וירקות:
1. בסיר גדול עם תחתית כבדה מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד לריכוך במשך כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הגזר, הסלרי והשעועית הירוקה. מתבלים היטב במלח ופלפל שחור ומטגנים במשך 10 דקות עד שהירקות מתרככים.
3. מוסיפים את השום, התימין ועלי הדפנה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות עד שהשום ריחני.
4. יוצקים לסיר את המרק ומביאים לרתיחה. לאחר הבעבוע הראשוני, מוסיפים את הטורטליני ומבשלים עד לדרגת אל דנטה, במשך כ-7 דקות (או לפי ההוראות שעל החבילה, פחות דקה אחת). מסירים מהסיר את התימין ועלי הדפנה.
מגישים את המרק חם בקעריות אישיות ומגררים מעל גבינת פרמזן.