זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 ק"ג בשר בקר צ'אק (מספר 15), חתוך לקוביות בגודל 5-7 ס"מ
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 4 שיני שום, פרוסות דק
- 950 מ"ל ציר מרק בשר
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 1/2 כוס חומץ סיידר תפוחים
- 1/4 כוס דבש
- 4 ענפי שמיר, קשורים לצרור בחוט
- 1 כפית זרעי שמיר
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 700 גרם סלק, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 700 גרם תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה, חתוכים לרבעים
- 450 גרם ארטישוק ירושלמי, מקולפים וחצויים
- 1 כוס גזר גמדי, חצויים או 1 גזר גדול / 2 בינוניים, חתוכים גס
- 450 גרם כרוב, מגורר
אופן הכנת מרק בורשט:
1. בסיר גדול, מניחים את קוביות הבשר בשכבה אחת, מעל מפזרים את הבצל, השום, ציר המרק, רסק העגבניות, החומץ, הדבש, צרור השמיר, זרעי השמיר, עלה הדפנה, המלח והפלפל השחור. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ולאחר הבעבוע הראשוני, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי.
2. מסירים מהסיר את צרור השמיר, ומוסיפים את הסלק, תפוחי האדמה, הארטישוק הירושלמי, הגזר והכרוב. מבשלים במשך שעה וחצי נוספות, עד שהבשר רך אך הירקות עדיין מעט פריכים. שומרים על הפלטה עד להגשה.