זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 6 שיני שום, כתושות
- 1 כף אורגנו מיובש
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית סוכר
- מלח, לפי הטעם
- 6-7 עגבניות גדולות, קצוצות דק
אופן הכנת רוטב עגבניות לפיצה לפסטות:
מתכון ל-15 כוסות רוטב עגבניות
1. מחממים את השמן בסיר, ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות. מוסיפים את השום, האורגנו, הבזיליקום והצ'ילי, ומטגנים במשך דקה.
2. מוסיפים לסיר את העגבניות והסוכר, מתבלים במלח לפי הטעם ויוצקים על הכל 1/4 כוס מים חמים. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
3. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מסירים מהאש ומשתמשים מיד למריחה על בצק פיצה או שמניחים לרוטב להתקרר לגמרי ומעבירים לכלי אטום. ניתן לשמור במקרר עד שבוע או להקפיא עד חודש. אם מאחסנים במקרר, עדיף לחלק את הרוטב לכלים כמה שיותר קטנים ולזלף מעל שמן זית.