זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 פילה סלמון טריים בעובי 6 ס"מ כל אחד
- 3 תפוזים
- גרידת קליפה מחצי תפוז
- 2 כפות סוכר חום
- 1 ענף תימין טרי
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת פילה סלמון ברוטב תפוזים:
1. מסדרים את נתחי הדג בתבנית פיירקס וסוחטים מעל היטב 2 תפוזים.
2. מתבלים בסוכר חום, מלח ופלפל שחור ומניחים מעל את ענף התימין.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, ומיד כשמוציאים מהתנור, סוחטים מעל את התפוז השלישי ומפזרים את גרידת התפוז.