רכיבים
- 4 בטטות
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מרק ירקות צח
- 15 גרם מרגרינה בטעם חמאה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
- 2 כוסות עלי קייל, קצוצים גס
- 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
- 1/4 כוס (או יותר, לפי הטעם) חמוציות מיובשות
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סירות בטטה ממולאות:
1. מסדרים את הבטטות שלמות בקליפתן בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות במשך שעה או עד שהן מתרככות וניתן לנעוץ בהן מזלג בקלות. מסירים ומניחים לצינון.
2. במקביל, מבשלים את המילוי: מבשלים את הקינואה בסיר קטן עם המרק הצח.
3. במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית והמרגרינה, ומטגנים את הבצל עם קמצוץ מלח, עד לריכוך. מוסיפים את עלי הקייל, השקדים והחמוציות ומטגנים יחד במשך 3 דקות.
4. מוסיפים את הקינואה המוכנה למחבת, מערבבים יחד ומסירים מהאש.
5. חוצים לשניים את הבטטות, גורפים החוצה מבשר הבטטות (ניתן לערבב יחד הקינואה או לשמור בצד כפירה) וממלאים מתערובת הקינואה. אופים את החצאים הממולאים ב-180 מעלות במשך 20 דקות ומגישים מיד.