נתקלתם פעם במתכון שדרש "לפלט את התפוז" או שאכלתם סלט עם פלחי תפוזים בפנים שהיו כתומים לגמרי? ובכן, אלה תפוזים מפולטים. כלומר, תפוזים שהסירו מהם גם את הקרום הלבן הפנימי, מלבד הקליפה החיצונית.
מיסיידי, מהבלוג the noshery (המזללה) עם מדריך מצולם שלב אחר שלב איך לפלט תפוז - או כל פרי הדר אחר:
מה צריך? תפוז וסכין חדה.
1. חותכים את החלק העליון והתחתון של התפוז, כך שהתפוז יישב באופן יציב על קרש החיתוך.
2. עובדים מלמעלה למטה, ומפרידים את הקליפה מהתפוז, כך שהסכין תסיר גם הקרום הלבן ותחשוף את בשר התפוז.
3. בעדינות, מסירים בידיים שאריות שנותרו מהקרום.
4. אוחזים בזהירות בתפוז, ובעזרת הסכין מבצעים חתך בסכין עד למרכז - לא עד הסוף! וכך חותכים לפלחים דקים את כל התפוז. הפעם הראשונה לא תמיד קלה, אך לאחר כמה אימונים, הכל ילך חלק יותר.
והנה סרטון עם טכניקה זהה לפילוט תפוזים:
מה עושים עם התפוזים המפולטים?
אפשר לשמור אותם בכלי אטום במקרר, ניתן לנשנש אותם כחטיף בריא, לקשט בהם עוגה ולהשתמש בהם לסלט המרענן של מורן פינטו.