זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
- 2 בצלים, מגורדים דק
- 1 גזר, מגורד
- 3 ביצים
- 2 פרוסות לחם (של אתמול), מושרות במים וסחוטות היטב
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב:
- 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 גמבות, קצוצות דק
- 10 שיני שום, פרוסות
- 5 כפות שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית כמון
- פלפל שחור בנדיבות ומלח
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס מים
אופן הכנת קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים:
1. בקערה גדולה, לשים ביד את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.
הכנת הרוטב:
2. בסיר סוטז' נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק, ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.
3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות.
רגע האיחוד:
4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.