זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- לכרובית:
- 1 כרובית שלמה גדולה
- 6 כפות שמן זית
- 3 כפות חרדל חלק
- 1 כף דבש
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- לממרח:
- 2 גמבות, קלויות
- 6 שיני שום
- 1 כף מיונז
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- מלח
אופן הכנת כרובית שלמה אפויה וממרח פלפלים:
הכנת הכרובית:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
2. מניחים את הכרובית במרכז תבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית, ומצפים את הכרובים בחרדל ודבש. מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהכרובית מקבלת גוון זהוב-שחום יפה.
הכנת ממרח הפלפלים:
3. לאחר קליית הפלפלים, סופגים מהם את הנוזלים, ומעבירים למעבד מזון יחד עם שאר מרכיבי הממרח, וטוחנים למחית חלקה.
רגע האיחוד:
4. מורחים את ממרח הפלפלים על צחת הגשה שטוחה, מניחים מעל את הכרובית בשלמותה, ומפזרים מעליה שבבי פנקו.