רכיבים
- 1 גמבה אדומה
- 1 גמבה כתומה
- 1 גמבה צהובה
- 1 חציל קטן (לא חובה)
- 1 קישוא
- 5 פטריות טריות
- 5 שיני שום
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת ירקות אנטיפסטי:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים לקוביות או רצועות את הגמבות, ופורסים לפרוסות דקות את החציל, הקישוא, הפטריות ושיני השום.
3. משטחים את כל הירקות, מלבד השום, בשכבה אחת בתבנית.
4. יוצקים את שמן הזית על הירקות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך 15 דקות, או עד שהירקות משחירים בקצוות.
5. מעבירים את הירקות האפויים לקערה, מוסיפים את השום, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
5. חוצים בגט או לחמנייה (גם 2 פרוסות לחם יספיקו), מורחים צד אחד בגבינה לבנה (או מיונז לגרסת הפרווה), מפזרים בפנים מהירקות האפויים ומפרוסות השום. ניתן להוסיף פרוסות בצל לבן, קוביות גבינה בולגרית ורוטב פסטו.