זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כף שמן צמחי
- 4 שיני שום
- 5 כפות רוטב סויה
- 1/2 1 כפות חומץ בן יין לבן
- 4 כפות מים
- 1 כפית סוכר
- 1/8 כפית פלפל קאיין / פפריקה חריפה
- 3 בצלים ירוקים
אופן הכנת עוף בסצ'ואן:
1. חותכים לקוביות את חזה העוף.
2. כותשים את שיני השום, ופורסים באלכסון את הבצל הירוק, לעיגולים ברוחב 1 ס"מ.
3. בשקית או בקערה, מערבבים יחד את הקורנפלור וקוביות העוף, עד לציפוי מלא.
4. בווק או מחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה, מטגנים יחד את קוביות העוף והשום, תוך ערבוב מתמיד, עד להשחמה קלה. מוסיפים את הסויה, החומץ, הסוכר והמים, מכסים ומבשלים במשך 3-5 דקות, עד שהעוף מבושל היטב.
5. מוסיפים את עיגולי הבצל הירוק, מתבלים בפלפל קאיין או פפריקה חריפה, ומבשלים ללא מכסה במשך 1-2 דקות נוספות.
6. מגישים חם עם אורז לבן. ניתן לפזר שומשום מעל.