רכיבים
- 350 גרם ספגטי
- 2 אבוקדו
- 1 שן שום
- צרור בצל ירוק
- מיץ מלימון אחד
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת פסטה ברוטב אבוקדו:
רגע לפני: אם אתם עצלנים שרוצים להרשים או שנמאס לכם מרוטב העגבניות הבנלי, הנה מתכון לפסטה ברוטב אבוקדו פיקנטי - ארוחה שמוכנה תוך 30 דקות והדבר הכי מסובך שהיא דורשת זה קילוף האבוקדו.
• מרתיחים סיר גדול מלא במים עם כף מלח וכשהמים רותחים, מוסיפים את הספגטי ומבשלים במשך 7-8 דקות, עד לדרגת אל דנטה.
• במקביל, מקלפים, מגלענים וחותכים לרבעים את האבוקדו, ומעבירים למעבד מזון.
• קוצצים גס את הבצל הירוק ומוסיפים למעבד המזון, יחד עם שן השום, מיץ הלימון ושמן הזית ומעבדים יחד למחית חלקה.
• כאשר הפסטה מבושלת, ממלאים 2/3 כוס ממי הבישול, יוצקים למחית האבוקדו ומעבדים עד להיטמעות המים במחית. שופכים את שאר הנוזלים מסיר בישול הפסטה.
• מעבירים את רוטב האבוקדו לסיר הפסטה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
הצעת הגשה: מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה מעל, לקישוט.