זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג-1 ק"ג וחצי של קוביות ירקות שורש (גזר, סלק, תפוח אדמה, בטטה, לפת, צנונית, לבחירתכם)
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- תוספות אפשריות: 5 שיני שום, 2 עלי דפנה, גרגרי פלפל אנגלי, קמצוץ קינמון
אופן צליית ירקות שורש:
רגע לפני: לבד או כתוספת, קבלו מנה חורפית מנחמת ובריאה: מתכון לירקות שורש צלויים. המפתח לצלייה טובה הוא לדעת מהי את הטמפרטורה הנכונה. כאן נשתמש בירקות שורש דחוסים ומועטים בלחות, הזקוקים לצלייה בחום נמוך ושהות ממושכת יותר בתנור, מאשר ירקות "רטובים" יותר כמו חצילים או קישואים.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות.
• חותכים את ירקות השורש לקוביות ומעבירים לתבנית צלייה.
• מזלפים בנדיבות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ולתוצאה מיוחדת, אפשר להוסיף שיני שום בקליפתן, עלי דפנה, פלפל אנגלי ואפילו מעט קינמון.
• אופים בתנור שחומם מראש, עד שהירקות שחומים ופריכים אך אינם מאבדים את צורתם.