רכיבים
- 425 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
- 1/2 בצל סגול
- 1 שן שום
- 1/4 כוס שומשום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- קמצוץ פלפל קאיין
- 1 ביצה
- 1 כוס פירורי לחם
- 4 לחמניות בורגר עגולות
- 4 כפות מיונז
- ירקות למילוי: חסה, עגבניה, צנונית, בצל, נבטים
אופן הכנת המבורגר פרווה:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 190 מעלות, מרפדם תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר.
• סוחטים היטב את גרגרי החומוס מנוזלים, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
• בקערת מעבד מזון, מעבדים את גרגרי החומוס, הבצל, השום, השומשום והתיבול - מלח, פלפל, פלפל קאיין ופפריקה, עד לקבלת תערובת חלקה.
• מוסיפים לתערובת את הביצה, ומעבדים בפולסים עד להיטמעות. לבסוף, מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים יחד לתערובת שווה.
• מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, ויוצרים 4 קציצות עגולות, ניתן להיעזר ברינג לקבלת קציצות מדויקות ויפות (הערה: בשלב זה, אפשר לעטוף את הקציצות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 ימים, או להקפיא עד חודש).
• מניחים את הקציצות בתבנית, ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.
הרכבת ההמבורגר: חוצים לשניים כל לחמנייה, ומורחים צד אחד במיונז. מסדרים מעל שכבות של חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבניה, פרוסות צנון או בצל, ומעט נבטים. מתבלים במלח, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.