רכיבים
- 3 כוסות קמח לחם
- 1 כפית מלח
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/4 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר
אופן הכנת בצק פיצה ללא לישה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח בכף עץ. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
2. יוצרים חור במרכז תערובת הקמח ויוצקים לתוכו את המים. מערבבים בכף העץ עד לשילוב החומרים לכדי בצק במרקם מדובלל אך לא יותר מידי דביק. אם התערובת דביקה, ניתן להוסיף בהדרגה כף קמח ולערבב בעדינות.
3. משמנים קלות קערה בינונית ומעבירים לתוכה את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה (עד 12 שעות).
4. אחרי הקירור, פשוט מחלצים את הבצק מהקערה, משמנים קלות את הידיים ומותחים את הבצק לעיגול בעובי 1.5 ס"מ.
אופן הכנת פיצה מרגריטה קלאסית:
מחממים את התנור ל-240 מעלות, ומעבירים את הבצק לתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה משומן בכף שמן זית. מורחים את הבצק ברוטב עגבניות, מפזרים מעל 340 גרם גבינת מוצרלה טרייה, פרוסה לפרוסות. מכניסים לאפייה למשך 8-10 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.