מחקר מדעי חדש מצא כי אכילת גבינה עשויה לסייע להורדה במשקל ולשמירה על מצב קלוריות מאוזן, כך מפרסם כתב העת 'Agriculture and Food Chemistry' לחודש אפריל.
לפי המחקר, קיים קשר בין חילוף חומרים מהיר ויעיל לאכילת גבינה. החוקרים, מאוניברסיטת קופנהגן ואוניברסיטת ארהוס, עלו על הקשר, לאחר שהשוו בין הפרשות מעיים של 15 גברים, אשר צרכו במשך שבועיים תזונה המבוססת על חלב, גבינות וחמאה, אך לא מוצרי חלב אחרים, לבין 15 גברים שצרכו תזונה רגילה.
המחקר, הקטן אמנם, מצא כי הרכב החיידקים במעיים של בני הקבוצה שצרכה גבינה או חלב במהלך השבועיים של הניסוי, השתנה משמעותית, וכלל רמות גבוהות יותר של חומצה בוטירית - חומצת שומן אנטי דלקתית המשמשת מקור ראשוני להגברת קצב הגדילה של תאי המעיים, ומסייעת לעיכול טוב יותר.
החומצה הבוטירית משפרת את חילוף החומרים, שומרת על אחוזי שומן מאוזנים בגוף ומונעת השמנת יתר, כך לפי מחקר של איגוד הסוכרת האמריקני משנת 2009.
עם זאת, החוקרים מסייגים ואומרים שיש להימנע מאכילה מופרזת של גבינה, ולשלב אותה בתזונה מאוזנת ובריאה, כדי ליהנות מתוצאות טובות.