המטבע הווירטואלי 'ביטקוין' מזנק היום (ב') ב-5% מול הדולר האמריקאי ונסחר בקרבת השיא ההיסטורי (שנרשם ביום שישי האחרון): 2185 דולר. השיאים בהם נסחר הביטקוין בימים האחרונים רק מעצימים את העובדה שמדובר במטבע שרק לפני 7 שנים היה צורך בעשרת אלפים ביטקוין כדי לקנות שתי פיצות.
אירוע רכישת הפיצה באמצעות המטבע מצוין עד היום כ"יום הביטקוין פיצה" - היום שבו בפעם הראשונה נרכשה פיצה באמצעות המטבע הווירטואלי.
לפני 7 שנים, ב-22 במאי 2010, מתכנת בשם לאזלו האנייקז (Laszlo Hanyecz) הזמין שתי פיצות מרשת "פאפא ג'ונס" ושילם בעדן בביטקוין. באותו היום, ביקש האנייקז מעמית בפורום אוהבי הביטקוין לקבל עשרת אלפים ביטקוין תמורת שתי פיצות מפאפא ג'ונס. בזמנו העריך האנייקז כי כל מטבע ביטקוין ש"נכרה" בידי המחשב שלו שווה לא יותר מ-0.003 דולר - כלומר הוא שילם 30 דולר עבור שתי הפיצות.
על פי חישוב שעשו ב'כלכליסט' אם האנייקז היה שומר את הביטקוין ששילם עבור הפיצות, הרי שבמחירים של היום הם היו שווים 21.8 מיליון דולר. כמו כן, בחישוב מהיר, מי שרכש לפני 7 שנים ביטקוין בשווי של 100 בלבד היה יושב היום על הון של 72.9 מיליון דולר.
ידועים מקרים של אנשים שהשליכו כונני מחשב בהם כרו ביטקוין ורק לאחר מכן הבינו שהם השליכו עשרות מיליוני דולרים לפח האשפה. בעבר היה זה פשוט יחסית "לכרות" ביטקוין באמצעות המחשב הביתי אך לאחרונה עקב העלייה הגדולה בשווי המטבע יש צורך במחשבים מיוחדים שדורשים כמויות חשמל אדירות שהופכות את הכרייה ליקרה מאד ולא משתלמת.
בין הגורמים שסייעו לעלייה האדירה בשווי של המטבע הווירטואלי הם החקיקה החדשה של ממשלת יפן המאפשרת לקמעונאים לקבל תשלום בביטקוין, מה שהמריץ גם את המסחר במטבע הין, שנכון להיום משמש בכ-40% בכל עסקאות המטבע הווירטואלי.
כמו כן, אי הוודאות הפוליטית הגלובלית מניעה את הדרישה לביטקוין, שאינו הילך חוקי הנתון לרגולציה של אף ממשלה, ורבים רואים בו מפלט בטוח שיעיל לכל מדינה. בכלכליסט מסבירים בנוסף, כי דיון המתנהל בקהילת הביטקוין עקב דאגה לעתיד הטכנולוגיה המייצרת את המטבע, הביאה להעלאת פתרון אלטרנטיבי, מה שהרגיע מן הסתם חששות בקרב משקיעים פוטנציאליים רבים וחיזקה את האטרקטיביות של המטבע.